Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Τουρλού με κεφτεδάκια

Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Τουρλού με κεφτεδάκια

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ένα πραγματικά θεαματικό πιάτο, ζουμερό, μελωμένο  και πεντανόστιμο! Το απόλυτο μερακλίδικο, για τους λάτρεις του καλού φαγητού!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά :

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • ¼ της κούπας γάλα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Στην αρχική συνταγή της φίλης μου ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ προτηγανιζονται μόνο τα κεφτεδάκια και οι πατάτες ενώ οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια ψήνονται στο φούρνο. Σε αυτή την παραλλαγή προτηγανιζουμε όλες τις παρασκευές.

Όποια εκδοχή και να διαλέξετε το φαγητό σας θα είναι τέλειο!

Εκτέλεση :

Κεφτεδάκια :

Σε ένα μπολ κουζίνας βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο τριμμένο, το αυγό, τα μυρωδικά και όσο φρυγανιά πάρει,

μία κούπα περίπου είναι αρκετή, το γάλα και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθεί το μείγμα. Τα αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε κεφτεδάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα προ τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές τους να ροδίσουν.

Στο ίδιο τηγάνι, προτηγανίζουμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε κόψει ροδέλες ή κυδωνάτες.

Πατάτες – κολοκυθάκια :

Πλένουμε, κόβουμε σε ροδέλες, αλατίζουμε και προ τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Μελιτζάνες :

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεπλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Προτηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλουμε να τα βάλουμε στο ταψί  :

 Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα τις αραδιάζουμε, τις περνάμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σάλτσα :

Σε φαρδιά τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιου για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ψιλοκκομένες πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.

Σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί ή ρετσίνα, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη  και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στο τέλος, ελέγχουμε πάλι το αλάτι και το πιπέρι.

Στήσιμο συνταγής :

Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια στο ταψί της κουζίνας.

Από επάνω στρώνουμε τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε σε όλο το ταψί την σάλτσα.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό

περίπου για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κλείνουμε το φούρνο, βγάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5-10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          email:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team