Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Μ. Βορίδης από τη Σιάτιστα: «Ενίσχυση του κλάδου εκτροφής των γουνοφόρων ζώων» (VIDEO)

Μ. Βορίδης από τη Σιάτιστα: «Ενίσχυση του κλάδου εκτροφής των γουνοφόρων ζώων» (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στην ενίσχυση και στήριξη του κλάδου εκτροφής των γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε από τη Σιάτιστα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο Νομό Κοζάνης. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου από την πολιτεία, τονίζοντας πως οι εκτροφείς θα ενισχύονται απευθείας από τις κρατικές ενισχύσεις. Ειδικότερα, στη δήλωση που έκανε προς τα ΜΜΕ, με την είσοδό του στο Βουδούρειο στη Σιάτιστα, ο υπουργός τόνισε τα εξής:

«Η επίσκεψή μου σήμερα εδώ, ειδικά στη Σιάτιστα, ειναι πολυ στοχευμένη και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο: Αυτό είναι το πως θα ενισχύσουμε ως πολιτεία, τη συνέχιση εκτροφής γουνοφόρων ζώων, που αποτελεί μια πολύ σημαντική και κρίσιμη δραστηριότητα για την περιοχή.
Εξαιτίας του κορωνοϊού υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις, κυρίως γιατί σε διεθνές επίπεδο έχουν σταματήσει οι πλειστηριασμοί. Αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα ρευστότητας και σε μια πολύ μεγάλη παραγωγική μονάδα της περιοχής που είναι η ΜΑΒΙΖ, αλλά και έχει δημιουργήσει ζητήματα ενίσχυσης των παραγωγών, προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν.
Αυτά τα θέματα θα αντιμετωπίσουμε.
Το πρώτο θέμα, είμαστε σε μια αναλυτική συζήτηση για να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία, ενίσχυσης της ρευστότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης . Για το δεύτερο ζήτημα θα ανακοινώσω την οικονομική ενίσχυση των εκτροφέων απευθείας μέσα από την διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων , προκειμένου να μπορέσουν να συνεχισουν την παραγωγη.

Το κριτήριο θα είναι ενιαίο και θα συνδέεται με τον αριθμό των ζώων. Διαφανές κριτήριο με το οποίο θα γίνει η ενίσχυση, θα ανακοινωθεί το ποσό και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για τα προβλήματα των εκτροφέων αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα ο υπουργός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του, λέγοντας πως είναι συντονισμένοι με μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθη 49χρονος σε περιοχή των Γρεβενών για καλλιέργεια -15- δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών- Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Συνελήφθη την Τρίτη  (03-08-2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας ...