Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Μ. Παπαδόπουλος: «Ένα έργο πνοής για το Μεσόβουνο – Ένα ιστορικό βήμα για όλους μας!»

Μ. Παπαδόπουλος: «Ένα έργο πνοής για το Μεσόβουνο – Ένα ιστορικό βήμα για όλους μας!»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το ιστορικό μας χωριό, το Μεσόβουνo. Δημοπρατήθηκε ένα έργο πνοής προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων ευρώ  (5.000.000,00€ με ΦΠΑ 24%) «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ -ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ».

Μετά την κατασκευή του φράγματος το 2009 ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση της αρδευόμενης περιοχής του Μεσόβουνου σε 5.300 στρέμματα είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου και υποστήριξης της τοπικής μας κοινωνίας.

Είμαι πολιτικά αλλά και προσωπικά ευτυχής για την σημερινή σημαντική εξέλιξη στο τόπο καταγωγής μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου και ιδιαίτερα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, γιατί ανταποκρίθηκαν σε ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα μας.

Η ένταξή του έργου έγινε στο πρόγραμμα Π.Α.Α. 2014-2020 με Κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011232858 και κωδικό ΣΑΕ 2019ΣΕ08210021

Η έκταση του προτεινόμενου αρδευτικού έργου στις περιοχές επέκτασης ανέρχεται σε 3.600 στρέμματα.

Οι απαιτούμενες ποσότητες υδάτων θα προέρχονται από τον ταμιευτήρα Μεσόβουνου, ο οποίος έχει χωρητικότητα 890.000m³ και έχει κατασκευαστεί στην θέση «Πηγές» (ή «Μπέλα Ρέκα») του ορεινού όγκου Βερμίου σε υψόμετρο 1565m και σε απόσταση 5Km ανατολικά του οικισμού.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 15-09-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 22/09/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ.

Από την κατασκευή του φράγματος και μετά αγωνιούσα για την ολοκλήρωση αυτού του έργου πνοής, που θα δώσει στήριξη και ώθηση στους τοπικούς παραγωγούς μας, μήλων, κερασιών και άλλων για την άρδευση των καλλιεργειών τους με αποτέλεσμα την βελτίωση του αγροτικού τους εισοδήματος.

Πιστεύω πως η επίτευξη αυτού του έργου αποτελεί φόρο τιμής στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, που πότισαν αυτή την γη με τον ιδρώτα μιας ζωής και όταν χρειάστηκε, ακόμα και με το αίμα τους.

Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι ο τόπος μας θα αγκαλιάσει τους νέους, τους νέους γεωργούς, τα παιδιά μας ώστε να μείνουν εδώ, να στεριώσουν και να προοδεύουν!  

Ο πρωτογενής τομέας είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του  Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεχίζουμε Δυνατά, Προχωράμε Μπροστά!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team