Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μ. Δεληκώστας στο VIVA FM: «Δεν επιδοτήθηκαν από το πρόγραμμα πάνω από 5επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στην Εορδαία – Από λόγια χορτάσαμε, να δούμε πράξεις» – Τι είπε για το άνοιγμα της αγοράς-Ηχητικό

Μ. Δεληκώστας στο VIVA FM: «Δεν επιδοτήθηκαν από το πρόγραμμα πάνω από 5επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στην Εορδαία – Από λόγια χορτάσαμε, να δούμε πράξεις» – Τι είπε για το άνοιγμα της αγοράς-Ηχητικό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στον VIVA FM και την Αναστασία Κοτζακόλιου μίλησε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Εορδαίας κ. Μιχάλης Δεληκώστας, αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς στην Εορδαία, αλλά και στο πρόγραμμα των 40 εκ. ευρώ που προκάλεσε αντιδράσεις.
Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να βγει στην πράξη να στηρίξει τα μαγαζιά, λέγοντας πως της δύο πρώτες ημέρες επανεκκίνησης της αγοράς υπό κανονικές συνθήκες η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι μικρή και λίγος κόσμος βγήκε να ψωνίσει. Εκτίμησε, πάντως, ότι με την πάροδο του χρόνου και το πέρασμα των ημερών η αγορά θα ανέβει, καθώς όπως είπε το εμπόριο είναι ψυχαγωγία.
Όλα τα μέτρα τηρούνται, με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά, προσέθεσε. Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί μια παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας. «Είμαστε η πιο αδικημένη περιοχή της Ελλάδας», προσέθεσε.
Προσέθεσε, ότι η κατάσταση δεν είναι καλή τοπικά, λέγοντας πως αυτό που πείραξε πολύ τους εμπόρους ήταν το «άστοχο», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα της περιφέρειας. «Δεν γνωρίζαμε ότι θα έπαιρναν από το πρόγραμμα, κάποιοι που το δικαιούνταν, μεγάλες επιχειρήσεις που δεν ήταν κλειστές», σημείωσε.
«Εμείς ως εμπορικός σύλλογος πτολεμαΐδας, αγωνιζόμασταν 4 μήνες για αυτά τα λεφτά και στο σύλλογο πάνω από πέντε άτομα δεν έχουν πάρει λεφτά. Μπήκαν μέσα επιχειρήσεις που δεν γνωρίζαμε ότι μπορούσαν να πάρουν χρήματα. Κάναμε διαμαρτυρίες, το πρόγραμμα ήταν άστοχο από την αρχή. Ζητούσαμε στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να ανέβουν τα ποσά. Ήταν 10 εκ. και τα κάναμε 40 εκ. και περιμένουμε να πάμε στα 110 εκ. ευρώ. Δεν ξέρω αν μπορεί να ακυρωθεί, αυτό είναι νομικό. Έπρεπε από χθες να έχει βγει νέο πρόγραμμα, με νέα κριτήρια και να περιλαμβάνει πολύ μικρές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη, ότι θα κοπούν χρήματα από έργα για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, ο κ. Δεληκώστας απάντησε πως «αυτό πρέπει να το δούμε στην πράξη. Από λόγια χορτάσαμε. Πιστεύω ότι προσπάθησε να συγκαλύψει τα λάθη του και τα λάθη των αντιπεριφερειαρχών του, ειδικά του κ. Λυσσαρίδη. Να δουν από που μπορούν να δώσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία και στην αγορά», απάντησε ο ίδιος.
Επίσης, είπε τέλος ότι δεν ξέρει πόσοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, μιας και αρκετοί συνάδελφοί του δεν έχουν τα προς το ζην.
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει και πάλι την τοπική αγορά της Πτολεμαΐδας.
Ακούστε το ηχητικό:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Φωτογραφίες μέσα από τον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ενδεικτικές του ύψους από το οποίο έπεσαν και έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Φωτογραφίες μέσα από τον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ενδεικτικές του μεγάλου υψους στο ...