Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Με λιγότερα κενά χτύπησε φέτος το κουδούνι στα σχολεία στο Ν. Κοζάνης

Με λιγότερα κενά χτύπησε φέτος το κουδούνι στα σχολεία στο Ν. Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

 

Με ευχές για καλή χρονιά και καλή πρόοδο αλλά και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα σχολεία του Νομού Κοζάνης ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Φέτος η χρονιά ξεκινά με καλύτερους οιωνούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν τα συνήθη κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του Νομού Κοζάνης, ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα το ειδικό προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία ή καθηγητές μουσικής στα Μουσικά Σχολεία Πτολεμαΐδας και Σιάτιστας.

papadopoulos-giorg_-dieftiidis-eidikoy-dimotikou-ptolmem

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας. «Λείπει  ένας δάσκαλος από το σχολείο και δεν έχει προσληφθεί ακόμη ειδικό προσωπικό, δηλαδή ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, σχολικός νοσηλευτής και γυμναστής», σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π» ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «από ειδικό προσωπικό έχει έρθει μόνο κοινωνικός λειτουργός που είναι μόνιμο προσωπικό».

 

Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας έχουν έρθει δύο νηπιαγωγοί αλλά και εκεί απουσιάζει επίσης το ειδικό προσωπικό που έχει ανάγκη το σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγκαθου, κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχουν στην περιοχή, γιατί εξ αιτίας του νέου σχολείου έχουν βγει υπεράριθμοι αρκετοί εκπαιδευτικοί. Ανέφερε επίσης πως έχουν τοποθετηθεί αλλά δεν έχουν έρθει ακόμα οι αναπληρωτές στα σχολεία, ενώ στο Ειδικό Σχολείο ήρθαν αρκετά νωρίς δάσκαλοι ειδικής αγωγής αλλά λείπει το ειδικό προσωπικό.

 

eidiko-sxoleioΠαρών στα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας έδωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι δεδομένη η στήριξη της περιφέρειας στο Ειδικό Σχολείο και ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και δασκάλους του σχολείου.

Τις ευχές του για καλή χρονιά εξέφρασε και ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου, ο οποίος τόνισε ότι το σχολειό συνδέθηκε πλέον με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης, έργο για το οποίο συνέβαλλε και η περιφέρεια και σημείωσε ότι ο δήμος έχει προμηθευτεί εξοπλισμό για το σχολείο ο οποίος δεν έχει παραδοθεί ακόμα.

eidiko-sxoleio-2

Παρέστησαν επίσης ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης και ο προϊστάμενος των συμβούλων Γιάννης Σούλιος, οι οποίοι ευχήθηκαν επίσης καλή χρονιά.

 

Αντίστοιχη εικόνα έδωσε στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Μαμάτσιος. «Η χρονιά φαίνεται ότι ξεκινάει πολύ καλά, έχουμε ελλείψεις μόνο σε ειδικότητες μουσικών στο σχολείο μας. Το μόνο μας πρόβλημα θα είναι οι μουσικές ειδικότητες», ανέφερε σε δήλωσή του. Επισήμανε ωστόσο ότι με βάση τα λεγόμενα μέλους της καλλιτεχνικής επιτροπής «μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν και καθηγητές μουσικής, θα διοριστούν δηλαδή αναπληρωτές καθηγητές μουσικής. Εάν συμβεί αυτό θα είμαστε πλήρεις.»

musiko-agiasm_1musiko-agiasm-2 mamatsios

Για την κατάσταση στα σχολεία αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

plakentas

«Σύμφωνα με όσα μάς έχουν διαβεβαιώσει οι προϊστάμενοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φέτος η χρονιά ξεκινά λίγο καλύτερα από τις προηγούμενες, με την έννοια ότι έχουν φθάσει τα βιβλία που δίνονται κάθε χρονιά, έχουν φθάσει στις θέσεις τους οι αναπληρωτές. Απομένουν οι κενές θέσεις του ειδικού προσωπικού όπου χρειάζεται, προκειμένου να υπάρξει πληρότητα στα σχολεία.» Ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και «να πάνε όλα καλά», σημειώνοντας ότι  παρ’ ότι τα σχολεία και η συντήρησή τους είναι στη δικαιοδοσία των δήμων η περιφέρεια είναι εδώ και παρεμβαίνει και βοηθά οπουδήποτε χρειαστεί.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη