Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Λειτουργία δύο Κέντρων Ικανοτήτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Λειτουργία δύο Κέντρων Ικανοτήτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Δύο Κέντρα Ικανοτήτων, μεταξύ των πρώτων που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, συστήνονται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το ένα εξ αυτών αφορά το πρώτο ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων που θα λειτουργήσει στη χώρα ως εταιρεία τεχνοβλαστός (spin off), με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει στο σχήμα ως ένας εκ των δώδεκα φορέων που το απαρτίζουν. Σκοπός του τεχνοβλαστού είναι η υποστήριξη και η προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας. Συντονιστικό ρόλο του Κέντρου Ικανοτήτων έχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν είναι: το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, η MOTOROIL EΛΛΑΣ Διυλιστήρια Κορίνθου, η Μυτιληναίος, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΑΣΑ, η Δαναός Ειδικοί Σύμβουλοι,  η HYDRUS, η Αναπτυξιακή Δήμου Τρικκαίων, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και η Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος.

Το δεύτερο Κέντρο Ικανοτήτων αφορά την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του δομημένου περιβάλλοντος μέσω της χρήσης έξυπνων τεχνολογιών (Competence Centre for a Resilient and Sustainable Built Environment using Smart Technologies). Με έδρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή στο συνεργατικό σχήμα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία στον τομέα των κατασκευών και της πληροφορικής, η λειτουργία του Κέντρου χρηματοδοτήθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000.

Τα Κέντρα Ικανοτήτων είναι δομές δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που δημιουργούνται για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας σε μία ή περισσότερες αλυσίδες αξίας. Βασικός στόχος τους είναι η ενίσχυση ολοκληρωμένων σχεδίων, τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία και έχουν ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας σε τομείς της Ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών/προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα» – 40 συνεντεύξεις του Γιώργου Λιάνη με σημαντικά πρόσωπα θα λάβουν «σάρκα και οστά» την Κυριακή στην Πτολεμαΐδα – Όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος για το Αμύνταιο, την Πτολεμαΐδα και την «παρακμή» της Ελλάδας σήμερα -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, ένα βιβλίο συλλογή σαράντα συνεντεύξεων που ...