Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: «Να μην πληρώσουν πάλι την κρίση οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους»

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: «Να μην πληρώσουν πάλι την κρίση οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι από τα θέματα του σημερινού δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου, δεν επείγει κανένα για συζήτηση. Εκτός αυτού με τα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια προκύπτουν ορισμένα ζητήματα:

Α) Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάθε παράταξη και δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή θα αναρτηθούν οι Αποφάσεις στη “Διαύγεια”.

Β) Δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα να αποφασίσουμε για τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, που έχουμε δικαίωμα να θέσουμε ως παρατάξεις.

Γ) Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση στις επιστημονικές οδηγίες, αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να τα υποβαθμίζουμε.

Ζητάμε να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια και άλλους Δήμους της χώρας, όπως προβλέπονται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Όσον αφορά τις συνεδριάσεις “διά περιφοράς” να περιοριστούν σαφώς σε προφανώς επείγοντα ζητήματα και όσα αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων.

 

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που μεγαλώνει η ανησυχία και η αγωνία του λαού της περιοχής με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Εορδαία να αυξάνονται και τους 2 θανάτους συμπολιτών μας που δυστυχώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη. Την ίδια στιγμή που το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχει 62 οργανικές θέσεις γιατρών εκ των οποίων οι 20 είναι κενές (32%), με ανάλογα νούμερα και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά την παράδοση των όποιων υλικών στο Μποδοσάκειο, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα λείψουν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα απαραίτητα υλικά για την ατομική προστασία των εργαζομένων και για καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό.

Επίσης θα πρέπει να επισπευστεί η στελέχωση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” γιατί παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να επιλυθούν ζητήματα φροντίδας ηλικιωμένων, μιας και σε περίπτωση καραντίνας δε θα μπορούν να έχουν βοήθεια από αλλού όπως για παράδειγμα στα χωριά Δραγασιά, Δαμασκηνιά και τώρα Μεσοποταμία. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού του Προγράμματος που εδώ και 15 χρόνια βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Ταυτόχρονα ζητάμε ο δήμος να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του εργοταξίου κατασκευής της Μονάδας V και να μην επιτρέψει καμία ενδεχόμενη καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων τους.

Τέλος να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα στους εργαζόμενους στη ΔΙΑΔΥΜΑ και να ολοκληρωθεί η απολύμανση δρόμων, κτιρίων και κάδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χόλμπα Αντωνία

Τετάρτη 01/04/2020

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team