Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κρίσιμες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη συνέχιση ή όχι της καραντίνας στην Μεσοποταμία- Πάσχα και καλοκαιρία κρίνουν την απόφαση- Το πρόβλημα με τους αγρότες- Θετικά μηνύματα από το Νοσοκομείο της Καστοριάς

Κρίσιμες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη συνέχιση ή όχι της καραντίνας στην Μεσοποταμία- Πάσχα και καλοκαιρία κρίνουν την απόφαση- Το πρόβλημα με τους αγρότες- Θετικά μηνύματα από το Νοσοκομείο της Καστοριάς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κρίσιμη για το μέλλον της καραντίνας και των υπόλοιπων μέτρων που ισχύουν στην Π.Ε. Καστοριάς, φαίνεται πως θα είναι η σημερινή ενημέρωση στις 6μ.μ. από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος καλείται να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης για  τη λήξη ή όχι της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από τις 31 Μαρτίου.

Φορείς της Καστοριάς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Υφυπουργό όσο και με υπόλοιπους παράγοντες οι οποίοι ελέγχουν όλα τα δεδομένα που ισχύουν στην περιοχή, ενώ οι περισσότερες φωνές κάνουν λόγο για άρση της καραντίνας βάση των επιδημιολογικών στοιχείων τα οποία παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Καστοριά δείχνουν πάντως ένα γενικότερο προβληματισμό, ο οποίος δεν διαφέρει πολύ για ότι ισχύει σε όλη την Ελλάδα με τα βασικά στοιχεία να είναι δύο:

Πρώτον, η περίοδος του Πάσχα με τη Μ. Εβδομάδα να έχει ήδη ξεκινήσει δημιουργεί ανησυχία στην κυβέρνηση για το πώς θα συμπεριφερθούν οι πολίτες, ειδικά στην επαρχία και δεύτερον η άνοδος της θερμοκρασίας που φυσιολογικά παρακινεί αρκετούς για περισσότερες μετακινήσεις.

Στην Αθήνα θεωρούν πως τίποτα δεν πρέπει να γκρεμιστεί μέσα σε μία πολύ κρίσιμη εβδομάδα, εξετάζουν όλα τα στοιχεία τα οποία όντως δίνουν ενθαρρυντικά μηνύματα σε σχέση με τα κρούσματα, ενώ ικανοποίηση επικρατεί και για τη συμπεριφορά των κατοίκων της Μεσοποταμίας και των γύρω χωριών οι οποίοι τήρησαν όλα τα μέτρα της καραντίνας.

Στο Νοσοκομείο της Καστοριάς σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση νοσηλεύονται 15 άτομα(9 θετικά στον ιό), με τις εισαγωγές να έχουν μειωθεί αισθητά και τα αρνητικά δείγματα να έρχονται μαζικά πλέον από τις αναλύσεις που γίνονται.

Ο μεγάλος προβληματισμός πάντως έχει να κάνει με τους αγρότες της περιοχής που βρίσκεται σε καραντίνα, οι οποίοι βλέπουν κρίσιμες ημέρες να περνάνε χωρίς να μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.

Το θέμα έχει μεταφερθεί ουκ ολίγες φορές στο Νίκο Χαρδαλιά και στην υπόλοιπη επιτροπή που λαμβάνει τις αποφάσεις, χωρίς ακόμα να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα συμβεί.

Οι ειδικές άδειες που ζητούνται για τους αγρότες δεν είναι βέβαιο πως βρίσκουν σύμφωνο τον Υφυπουργό, χωρίς πάντως να έχει αποκλειστεί και ένα καθεστώς στο οποίο τον έλεγχο θα έχει η τοπική αυτοδιοίκηση για αυτή την επαγγελματική ομάδα πολιτών με αυστηρά πάντα κριτήρια.

Όλες οι αποφάσεις πάντως θα ανακοινωθούν στις 6μ.μ. σήμερα με τις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δυστυχώς κατέληξε ο νεαρός που είχε πέσει από μπαλκόνι στη Φλώρινα και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο μετά από επιπλοκή κατά τη διακομιδή του για Θεσσαλονίκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κατέληξε, δυστυχώς, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ο νεαρός ηλικίας 31 ετών που νωρίτερα σήμερα είχε πέσει από ...