Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Κοζάνη: Εγκαίνια της έκθεσης «Περδίκα μου γραμμένη…»

Κοζάνη: Εγκαίνια της έκθεσης «Περδίκα μου γραμμένη…»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπό τον γενικό τίτλο «Η καλλιτεχνική έκφραση στο νομό Κοζάνης», που έχει ως στόχο τη στήριξη της καλλιτεχνικής έκφρασης στον νομό Κοζάνης, παρέχοντας χώρο έκφρασης και έκθεσης σε νέους και παλιούς καλλιτέχνες του νομού, συνδιοργανώνει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, έκθεση έργων λαϊκής τέχνης καλλιτεχνών από την Εράτυρα.

 

Η έκθεση, με τίτλο «Περδίκα μου γραμμένη…», θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα, στην Κοζάνη.

Παρουσιάζει τη δουλειά δύο καλλιτεχνών:

  • Αγνής Κανδύλη-Βατιάνη, η οποία συνεχίζοντας την τεχνική της «περδίκας», όπως γινόταν παλιά, με το μελισσοκέρι και το κοντύλι, εμπλουτίζει την καλλιτεχνική παράδοση της Εράτυρας, ζωγραφίζοντας στα αυγά σχέδια, είτε «παλιακά», είτε δικής της έμπνευσης.
  • Βασιλικής Μ. Πάτκου, η οποία προσεγγίζει ζωγραφικά την αποξηραμένη νεροκολοκύθα, εκμεταλλευόμενη τη φυσική φόρμα και την ξυλώδη επιφάνεια της.
  • Στις καλλιτεχνικές παραδόσεις και στα μυστικά της γραμμένης «περδίκας», όπως αυτή εμφανίζεται στην Εράτυρα και την ευρύτερη περιοχή, θα μυήσει τους παρευρισκόμενους ο καθηγητής κ. Βασίλης Ι. Στρέμπας με ομιλία του, υπό τον τίτλο «Περδίκα μου γραμμένη…».

Επιπλέον, το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, 20 και 21 Απριλίου, και κατά τις ώρες 11:00-13:00, η κ. Αγνή Κανδύλη-Βατιάνη θα πραγματοποιήσει βιωματικό Εργαστήρι διδάσκοντας την «Τεχνική Διακόσμησης Αυγών με το κοντύλι»:

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 24 Απριλίου 2019

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 9:00- 14:00

Είσοδος ελεύθερη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Κορωνοϊός: Ο χάρτης της κατανομής: 5 στην Π.Ε. Κοζάνης και από 1 στις ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα, 28/09/2020, δηλώθηκαν 269 επιπλέον κρούσματα. Από τα 257 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ...