Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > KOZANH: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ – Ζήτησε μέτρα προστασίας των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων

KOZANH: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ – Ζήτησε μέτρα προστασίας των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, ζήτησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία προχώρησαν σήμερα το πρωί σε συμβολική διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Κοζάνη.

Συγχρόνως κατήγγειλαν το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας, το οποίο την τελευταία περίοδο παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εργαζόμενους στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη», οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και είναι απλήρωτοι δέκα μήνες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επέδωσε υπόμνημα στον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Κοζάνης, Κώστα Κυτίδη.

«Τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, πήραν μία πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τα αιτήματα άμεσης προστασίας των ανέργων, όπως και τα ζητήματα της επέκτασης της απλήρωτης εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Ευάγγελος Δεληολάνης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ήρθαμε εδώ στον ΟΑΕΔ, καταθέσαμε ένα υπόμνημα, ώστε να γνωρίζει και η υπηρεσία τις θέσεις μας. Βεβαίως ξέρουμε ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν κάτω από την καθοδήγηση της κυβέρνησης και δρουν μέσα στα πλαίσια του κρατικού μηχανισμού. Γνωρίζουμε επίσης ότι η υλοποίηση τέτοιων απαιτήσεων απαιτεί την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, στην πίεση, στη συνεχή διεκδίκηση των αιτημάτων για να επιβληθούν τέτοιου είδους μέτρα. Θα είναι αυταπάτη να περιμένουμε από κάποιους σωτήρες να χαρίσουν αυτά που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις συνθήκες. Επίσης, θίξαμε το ζήτημα της αλληλεγγύης και στήριξής μας στο θέμα των εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη». Ζητάμε να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ μια που είναι 10 μήνες απλήρωτοι».

Τέλος, ο Ε. Δεληολάνης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να «οργανωθούν στα σωματεία γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος τόσο να αναδείξουν, αλλά περισσότερο να διεκδικήσουν την καλυτέρευση της κοινωνικής τους θέσης, της ζωής τους, μέσα στις συνθήκες που διανύουμε».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Κοζάνης, Κώστας Κυτίδης, υπογράμμισε: «Με χαρά δεχτήκαμε τους εργαζόμενους – μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι κατέθεσαν ένα υπόμνημα με δίκαια αιτήματα, αλλά όπως γνωρίζετε είναι και δύσκολη η οικονομική της συγκυρία. Εμείς παραλάβαμε το υπόμνημα και θα το διαβιβάσουμε ανάλογα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όμως για το ότι μια τέτοια μέρα υπάρχουν ακόμη οργανωμένοι φορείς, οι οποίοι μπορούν και διεκδικούν δίκαια αιτήματα και συμπαραστέκονται σε απολυμένους, οι οποίοι αυτές τις μέρες περνούν δύσκολα, λόγω του ότι είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό».

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα της κινητοποίησης, ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ, δήλωσε πως «είναι μια συμβολική κίνηση η οποία δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας.

20161222_103613 20161222_110524 20161222_110530

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας