Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Με κουπόνια σίτισης πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο ορυχείο Αχλάδας

Με κουπόνια σίτισης πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο ορυχείο Αχλάδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Η νέα τάξη πραγμάτων στο ορυχείο Αχλάδας θέλει τους εργαζόμενους να υπακούν (για μια ακόμη φορά, άνευ αντιρρήσεων) στην πρωτάκουστη και παρωχημένη ιδέα των δραστηριοποιούμενων εταιριών να ‘’πληρώνουν’’  για την παροχή εργασίας με κουπόνια!!Αξίζει ωστόσο να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και να υπενθυμίσουμε πως  το ορυχείο πριν ένα περίπου χρόνο και για περισσότερο από έξι μήνες, παρέμενε κλειστό για λόγους που ποτέ δεν ήταν ξεκάθαροι και ίσως και αληθινοί. Ακολούθησαν λοιπόν νέες διαπραγματεύσεις και συνεργασίες με καινούργια πρόσωπα και εργολάβους, με κυρίαρχη την ελπίδα, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, ενώ το παρόν διαψεύδει τις ελπίδες και επιβεβαιώνει το δυσοίωνο μέλλον που ακολουθεί. Με κουπόνια σίτισης λοιπόν, αποφάσισαν οι νεοφερμένοι  έναντι μισθού ‘’να ξεπληρώνουν’’ τους εργαζόμενους για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης από συγκεκριμένα καταστήματα της περιοχής, ενώ είναι  υποχρεωμένοι να τα εξαργυρώνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς  υπάρχει ημερομηνία λήξης τους. Εντωμεταξύ  βάσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν την ανησυχία των παραλαβών των κουπονιών (εργαζομένων) ψάχνοντας απεγνωσμένα λύσεις για να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους ενώ έχουν προβεί σε ανταλλαγή, συμφωνίες και δωρεές  των περιβόητων κουπονιών, με σκοπό την εξαργύρωση τους

Θ΄ αναρωτιέται κανείς, σήμερα  ποιός έχει τι δυνατότητα να κάνει ψώνια super market ύψους 600ευρώ μηνιαίως(για  νεόπλουτους επρόκειτο)? Και τις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις πως θα τις καλύψουν? Δάνεια, σπουδές, διαβίωση και προβλήματα Υγείας, πώς μπορούν να καλυφθούν με κουπόνια σίτισης?

Πού βρισκόμαστε? Στην ανώτερη παλαιολιθική εποχή, εποχή του Νεάντερνταλ?

Τελικά που αποσκοπεί αυτό το ‘’σχέδιο δράσης’’ τους? Μήπως στην ταπείνωση και εξαθλίωση των εργαζομένων με απώτερο σκοπό την απόλυτη διαχείριση και καθοδήγηση τους? Μήπως στο ολοκαύτωμα του τόπου και των ανθρώπων? Ένα σωρό ερωτήματα και ανησυχίες προκύπτουν σε κάθε αναγνώστη, με τη ματαιοδοξία να πρωταγωνιστεί καθώς δεν υπάρχει  κανένα δείγμα ελπίδας και βελτίωσης του τόπου. Ενώ ζητωκραυγάζει η αδικία και η παρανομία γύρω μας, εμείς παραμένουμε απαθείς και ακλόνητοι είτε ως πολίτες είναι ως τοπικοί άρχοντες και καθοδηγητές του τόπου. ΓΙΑΤΙ?????

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team