Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Κορωνοϊός: Πρόγραμμα μαζικών rapid test -Πότε ξεκινά, πως θα λάβετε μέρος, πως γίνεται η επιλογή

Κορωνοϊός: Πρόγραμμα μαζικών rapid test -Πότε ξεκινά, πως θα λάβετε μέρος, πως γίνεται η επιλογή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με ένα νέο σύστημα εμπλουτίζεται η στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οπως ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ξεκινούν στη χώρα τυχαιοποιημένοι έλεγχοι για τον ιό σε όλη την επικράτεια με στόχο να περιοριστούν οι συρροές κρουσμάτων, να εντοπίζονται περισσότερα ασυμπτωματικά κρούσματα και να υπάρχει μεγαλύτερη πρόληψη.

Στόχος θα είναι να γίνονται 12.000 τυχαιοποιημένα τεστ την ημέρα. Τα συγκεκριμένα τεστ θα είναι αντιγονικά. Θα υπάρχει έτσι καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα, ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» στον περιορισμό των μολύνσεων στη χώρα.
12.000 τυχαιοποιημένα τεστ κορωνοϊού την ημέρα

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης που ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, την Δευτέρα θα ανοίξει αυτή η νέα πλατφμόρμα μέσω της οποίας μπορεί όποιος επιθυμεί να δηλώνει συμμετοχή για τυχαιοποιημένο έλεγχο. Την επόμενη ημέρα η πρώτη ομάδα 12.000 πολιτών θα ειδοποιηθεί να προσέλθει σε ένα εκ των κέντρο για τεστ κορωνοϊού.

Στον τυχαιοποιημένο έλεγχο θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι με μια «πολύ συγκεκριμένη εξαίρεση» όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Αυτή αφορά όλους όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. Εκείνοι σε επικοινωνία με τον γιατρό τους θα πρέπει να προσέρχονται αυτοβούλως και άμεσα για τεστ. Αυτό γιατί το σύστημα ίσως να μην τους επιλέξει άμεσα για έλεγχο.

Πως θα καλούνται οι πολίτες για το τεστ κορωνοϊού
Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, για να λάβει κάποιος μέρος θα πρέπει να συμπληρώσει κάποια στοιχεία του σε μια φόρμα που θα υπάρχει στην πλατφόρμα. Επειτα με sms στο κινητό θα γίνεται η επαλήθευση της αίτησης για τυχαιοποιημένο έλεγχο. Το sms επαλήθευσης δεν είναι αποδεικτικό επιλογής. Αν κάποιος επιλεγεί θα λάβει νέο sms που θα το επιβεβαιώνει

Η επιλογή γίνεται μέσω αλγόριθμου και τυχαία, χωρίς κάποιο κριτήριο. Οποιος λάβει μέρος θα του δικαιολογείται η μετακίνηση από και προς το διαγνωστικό κέντρο, αλλά και τρίωρη αποχή από την εργασία του. Οπως τόνισε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, τα στοιχεία των πολιτών δεν θα αποθηκεύονται.
Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πανελλήνιες 2021: Αυτή είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ φέτος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από 0,8 έως 1,20 είναι το εύρος μέσα στο οποίο μπορούν να κινηθούν τα Τμήματα για να ορίσουν ...