Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Κορονοϊός: Netflix και E.E. άρχισαν συνομιλίες για την αποσυμφόρηση του Ίντερνετ

Κορονοϊός: Netflix και E.E. άρχισαν συνομιλίες για την αποσυμφόρηση του Ίντερνετ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τις λύσεις για την αποσυμφόρηση του διαδικτύου στην Ευρώπη αναζητούν Ευρωπαϊκή Ένωση και Netflix με διαπραγματεύσεις που έχουν αρχίσει ανάμεσα στον κολοσσό του streaming και τις Βρυξέλλες.

Η απομόνωση εκατομμυρίων πολιτών στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες πολλά προβλήματα στους παρόχους Ίντερνετ με συνέπεια την υπερφόρτωση του δικτύου.

Η μικρή οθόνη – είτε μιλάμε για την τηλεόραση, είτε για το τablet, τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό – αποτελεί βασική διέξοδο ψυχαγωγίας μέσα από την προβολή σειρών, ταινιών, κτλ.

Ο επικεφαλής των συζητήσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Netflix είναι ο ευρωπαίος επίτροπος διαδικτυακής αγοράς, Τιερί Μπρετόν. Η πιθανότερη επιλογή των δύο πλευρών είναι η δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα ανακόπτει αυτόματα κατά τις ώρες αιχμής, ή κατά τις ώρες υπερφόρτωσης του διαδικτύου, τη ροή του προγράμματος σε HD, δηλαδή με εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος, έστω και για λίγες ώρες, είναι εκτός της συζήτησης καθώς μία τέτοια εφαρμογή θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει καταιγισμό διαμαρτυριών.

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team