Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Κορονοϊός: Μονιμοποιούνται με κρίση οι γιατροί στις ΜΕΘ – Όλα τα κριτήρια

Κορονοϊός: Μονιμοποιούνται με κρίση οι γιατροί στις ΜΕΘ – Όλα τα κριτήρια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ έχουν οι επικουρικοί που εργάζονται στις ΜΕΘ με την πανδημία

Μόνιμες θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας θα μπορούν να καταλάβουν οι γιατροί που εν μέσω πανδημίας έδωσαν μάχη με την υγειονομική κρίση. Όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε στη Βουλή, οι επικουρικοί γιατροί θα μπορούν να καταλάβουν οργανικές θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλουν αίτηση, θα μονιμοποιηθούν έπειτα από κρίση που θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια όργανα ενώ θα καταλάβουν θέση επιμελητού Β.

Οι μόνιμες θέσεις με βάση την τροπολογία αφορούν σε γιατρούς που υπηρέτησαν σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ το 2020 εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Συγκεκριμένα οι γιατροί με ειδικότητα «στην πνευμονολογία φυματιολογία, καρδιολογία, αναισθησιολογία παιδιατρική, χειρουργική παίδων, χειρουργική, εσωτερική παθολογία και νεφρολογία που υπηρέτησαν εντός του 2020 ως επικουρικό ιατρικό προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείες ενηλίκων και παιδιών και στις ΜΕΝΝ, μπορούν μετά από αίτησή τους να διοριστούν με βαθμό επιμελητή Β σε οργανικές θέσεις».

Η αίτηση υποβάλλεται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην οικία υγειονομική περιφέρεια όπου υπάγεται το νοσοκομείο στο οποίο υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο επίμαχο διάστημα. Όλα τα δικαιολογητικά θα εξετασθούν από τα αρμόδια συμβούλια κρίσης και επιλογής γιατρών προκειμένου να αξιολογηθούν και να καταταχθούν σύμφωνα με τα κριτήρια.

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Facebook: «Έπεσε» το messenger – Προβλήματα στην ανταλλαγή μηνυμάτων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έπεσε η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση στους χρήστες της πλατφόρμας. Αρκετοί είναι ...