Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Κορονοϊός: Έως 90% πτώση σε όσα καταστήματα εστίασης λειτουργούν ακόμα στην Πτολεμαΐδα

Κορονοϊός: Έως 90% πτώση σε όσα καταστήματα εστίασης λειτουργούν ακόμα στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ένας από τους πολλούς επαγγελματικούς κλάδους που πλήττεται τις ημέρες αυτές, είναι οι επαγγελματίες της εστίασης. Ίσως αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς, γιατί το κράτος με τη μη απαγόρευση της λειτουργίας τους, τους ανέθεσε ουσιαστικά να τροφοδοτούν τους πολίτες με τις μεθόδους delivery και take away. Οι ιδιοκτήτες και φυσικά οι εργαζόμενοι των καταστημάτων αυτών, με κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταφέρουν στις οικογένειες τους, παραμένουν συνεπείς και βρίσκονται καθημερινά στο μαγαζί τους σαν να είναι μια κανονική μέρα.

Σύμφωνα με χτεσινή έρευνα του E-PTOLEMEOS.GR, ο ημερήσιος τζίρος τους είναι πεσμένος από 60% έως 90% σε σύγκριση με τις κανονικές μέρες του Φεβρουαρίου ή του Ιανουαρίου. Συνέπεια αυτού, είναι πολλές από τις μέρες αυτές να βγάζουν ίσα-ίσα τα λειτουργικά έξοδα, ή και να «μπαίνουν μέσα». Ερωτώμενος κατά πόσο μπορεί να αντέξει την κατάσταση αυτή, επαγγελματίας της εστίασης μας απάντησε: «Δεν ξέρω, για όσο αντέξω. Δεν βγάζουμε χρήματα, το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να σταματήσουμε, και για να μπορούμε να πληρώσουμε τα παιδιά που εργάζονται στο κατάστημα μας». Άλλος επαγγελματίας της εστίασης, στο ίδιο ερώτημα μας απάντησε: «Μένω ανοιχτός όσο μπορώ για να μη με ξεχάσουν, εμένα και το τηλέφωνο μου. Αν κλείσω, οι λιγοστοί που παραγγέλνουν καφέ θα αρχίσουν να παίρνουν από αλλού και μετά καταστράφηκα». Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι επαγγελματίες της εστίασης, που δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας, και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο λουκέτο μέχρι νεοτέρας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Γαλάζια» σύσκεψη αύριο στο Νυμφαίο με τη συμμετοχή Μουσουρούλη- Η παρουσία του Γραμματέα της ΝΔ- Ποιοι άλλοι θα δώσουν το «παρών»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο Νυμφαίο της Φλώρινας, θα βρεθούν αύριο το πρωί οι Βουλευτές της ΝΔ από τη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου ...