Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Κοροναϊός: Κόβονται τα χειρουργεία – Θα γίνονται μόνο τα πολύ έκτακτα περιστατικά

Κοροναϊός: Κόβονται τα χειρουργεία – Θα γίνονται μόνο τα πολύ έκτακτα περιστατικά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ανατροπή σε ολόκληρο το ΕΣΥ φέρνει ο κοροναϊός, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Γεγονός που σημαίνει πως σε όλη τη χώρα εκατοντάδες προγραμματισμένες επεμβάσεις μετατίθενται για αργότερα, χωρίς όμως κανείς μέχρι στιγμής να μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε.

Πρόκειται για μία απόφαση που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κοροναϊού και στη χώρα μας, καθώς αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και στη γειτονική Ιταλία η οποία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε κρούσματα μετά την Κίνα.  Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η απόφση ελήφθη και εξαιτίας των πολλάπλών κρουσμάτων που καταγράφονται στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το τελευταίο διάστημα, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του συστήματος υγείας.

Τέλος και στα απογευματινά ιατρεία

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας. Τα απογευματινά ιατρεία είναι οι προγραμματισμένες επισκέψεις των πολιτών σε γιατρούς του δημοσίου όπου όμως η ιατρική επίσκεψη καταβάλλεται με χρήματα από την τσέπη των ασθενών.

Πηγή: ethnos.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team