Αρχική > Ελλάδα > ΚΚΕ: Να γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις όσων συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση μέσω των δομών του κράτους

ΚΚΕ: Να γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις όσων συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση μέσω των δομών του κράτους

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο προαγωνιστικός έλεγχος, ο εντοπισμός των ομάδων υψηλού κινδύνου αλλά και η δημιουργία δομών διάσωσης και πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς – αθλητικούς χώρους είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί.

Η θέσπιση της κάρτας υγείας του αθλητή ενώ είναι απαραίτητη, από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα. Και αυτό γιατί δεν συνδυάζεται με χρηματοδότηση, προσωπικό, κρατική μέριμνα και υποδομή για την καθιέρωση προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων για όλο τον πληθυσμό καθώς και την παρουσία αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερα όταν το κόστος των εξετάσεων για την έκδοση και την ανανέωσή της επιβαρύνει τα σωματεία και κατ´ επέκταση τους γονείς.

Χρειάζεται επίσης να παρθεί υπ’ όψιν ότι αυτήν την περίοδο, που έχουν ξεκινήσει οι έγγραφες στα αθλητικά σωματεία, στα προγράμματα των δήμων αλλά και στα σχολεία, η οικογένεια πρέπει να πληρώσει 2 ή και 3 φορές ακόμα για τον ίδιο έλεγχο προκειμένου να πιστοποιηθεί η υγεία των παιδιών της.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να λυθεί κεντρικά το θέμα των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση μέσω των δομών του κράτους χωρίς να επιβαρυνθεί η λαϊκή οικογένεια.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team