Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > Κινηµατογραφικό ταξίδι – Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κινηµατογραφικό ταξίδι – Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Η χρονιά µπήκε δυναµικά για τις κινηµατογραφικές δηµιουργίες από την περιοχή µας. Προσωπικά είµαι πολύ χαρούµενος που η τελευταία µου ταινία µικρού µήκους “Τσάταλα” θα κάνει την πρεµιέρα της και στην Ελλάδα. Νιώθω περήφανος για αυτή την ταινία για πολλούς λόγου και ιδιαίτερη χαρά που θα προβληθεί στο 6 Διεθνές φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηµατογράφου Αθήνας ( www.AIDFF.com). Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί αρχές Φεβρουαρίου. Στην ταινία συµµετείχαν παιδιά από την περιοχή (από την Θεατρική οµάδα του Βόρειου πεδίου) ενώ στα τεχνικά είχα την βοήθεια της Λεωνόρας Δεληγιαννη, του Ανδρέα Κωστογλίδη, Σάκη Στεφανίδη και στην µουσική τον Γιάννη Παπαδηµητρίου. Η ταινία έχει προβληθεί έως τώρα στην Ιταλία, Αµερική, Σερβία κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία

Στο ίδιο φεστιβάλ λαµβάνουν µέρος άλλες δυο ταινίες που είχα συµµέτοχη. Πρόκειται για την Ουτοπία του Νίκου Κούρου που ίσως έχετε ακούσει γι’αυτήν µια και ήδη µετράει αρκετές διακρίσεις από διαφορά φεστιβάλ. Στην ταινία αυτή συµµετείχαν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες, που βάλαν το λιθαράκι τους, για το άρτιο τελικό αποτέλεσµα. Πέρα από τον Γιάννη Παπαδηµητρίου που υπογράφει την εξαιρετική µουσική, είχα άριστη συνεργασία µε τον ταλαντούχο συνάδελφο Κωνσταντίνο Μανουσαρίδη (είχαµε συνεργαστεί και στην ταινία “Ευχαριστώ για την αποδοχή” του Νίκου Κούρου). Συγχαρητήρια στον Νίκο για το επίτευγµα να δώσει ζωή σε µια “Ουτοπία”. Στην προσπάθεια αυτή έκανα το µοντάζ και ένα µέρος της κάµερας & φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο  link

Η δεύτερη ταινία είναι το “Το παιδί και το Γουρούνι” στην οποία έκανα το τελικό CC. Η ταινία είναι σουρεαλιστή από το µετρ του είδους Γιώργο Νεράντζη µε τον οποίο ολοκληρώσαµε µαζί τις σπουδές σκηνοθεσίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία

Να ευχηθώ σε όλες τις συµµετοχές καλή επιτυχία.

Επίσης η προτελευταία  µου ταινία που ήταν σε συν-σκηνοθεσία  µε τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη συνεχίζει την πορεία της σε φεστιβάλ και µάλιστα σε Online. Αυτό σηµαίνει ότι πέρα από τι µπορείτε να την δείτε από τον υπολογιστή σας µπορείτε να την υποστηρίξετε και µε την ψήφο σας. Με απλή εγγραφή µέσο email στέλνετε την στήριξη σας στην προσπάθεια µας.

Εδώ το link µε όλες τις ταινίες…ανάµεσα τους και η ΕΠΙΒΟΛΗ 6/9.

Στα επόµενα στάδια ήδη είναι στην µεταπαραγωγή µια ταινία µικρού µήκους µε “πειραµατικές” διαθέσεις. Εδώ µπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας που µπορεί να είναι λίγα δευτερόλεπτα αλλά το “άρωµα” της Πτολεµαΐδας είναι πολύ έντονο.

Ενώ ανοιχτή είναι η συνεργασία µου µε την οµάδα του “Βόρειου Πεδίου” που προσδοκώ σε όµορφα πράγµατα και στο άµεσο µέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έχουµε συνεργαστεί και γενικότερα όλους όσους µε έχουν βοηθήσει σε αυτές τις προσπάθειες από “Το Μήλο του Σαµαρείτη” µέχρι την “Τσάταλα”. Ευχαριστώ πολύ και συνεχίζουµε.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης