Αρχική > Αθλητικά > «Κίνδυνος να μη λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας τη χειμερινή περίοδο» – Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Τι αναφέρουν σε επιστολή

«Κίνδυνος να μη λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας τη χειμερινή περίοδο» – Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Τι αναφέρουν σε επιστολή

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τον κίνδυνο να μη λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας τη χειμερινή περίοδο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοί του, σε επιστολή που έστειλαν προς το Υπουργείο Αθλητισμού, που κοινοποιείται στους τοπικούς φορείς των Γρεβενών.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο παραμένει χωρίς διοίκηση από τις 17 Αυγούστου,  τη στιγμή που το προσωπικό παραμένει απλήρωτο και το κέντρο να μην έχει συντηρηθεί ολοκληρωμένα.

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε το greveniotis.gr, έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμοι κύριοι,

Από την δεκαετία του ΄70 λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και από την δεκαετία του 90 στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών μπήκε ένα στοίχημα αυτό της τουριστικής ανάπτυξης .

Στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο νομός Γρεβενών έρχονται να προστεθούν ακόμα δύο σοβαρά θέματα:

Μετά από 27 χρόνια φτάσαμε στο σημείο :

Α) Από τις 17 Αυγούστου το χιονοδρομικό κέντρο να είναι χωρίς διοίκηση με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι απλήρωτο, να μη μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη συντήρηση του κέντρου και οι προκαθορισμένοι έλεγχοι πιστοποίησης, να μη μπορούμε να προμηθευτούμε πάσης φύσεως υλικά , ανταλλακτικά, καύσιμα, κ.λ.π. , με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργήσει το κέντρο την χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Β)Μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΑΧ δημιουργήθηκαν δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις και άρχισε η τουριστική κίνηση με κύριο επισκέπτη τον Έλληνα τουρίστα και σε μικρότερο βαθμό τους ξένους τουρίστες, όπου στήριζαν αυτές τις επενδύσεις .

Στο ΕΧΚΒ η επισκεψιμότητα μέχρι αρχές του 2012  έφτανε ετησίως τον αριθμό των 100.000. Μετά το 2012 η πληρότητα σημειώνει πτωτική πορεία λόγω της κρίσης και σήμερα με την έλευση των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών έχει πέσει στους 25.000 ετησίως καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες. Μαζί με το ΕΧΚ Βασιλίτσας περιμένουν να ζήσουν και δεκάδες ορεινές επιχειρήσεις, καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις, σχολές σκί, ξενώνες, καταστήματα μανιταριών , κτηνοτρόφοι κλπ.

Για όλα τα παραπάνω και για την ομαλή  λειτουργία και ανάπτυξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου θέλουμε να ληφθεί υπόψη ο προβληματισμός μας ως προς την εύρεση λύσης στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών . Για να μπορέσει ξανά ο τουρισμός να ανθήσει στον ορεινό όγκο των Γρεβενών».

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη