Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κίνδυνο διάλυσης της διανομής εγείρουν οι εργαζόμενοι ΕΛΤΑ Δ. Μακεδονίας – «Ξαφνικός θάνατος»

Κίνδυνο διάλυσης της διανομής εγείρουν οι εργαζόμενοι ΕΛΤΑ Δ. Μακεδονίας – «Ξαφνικός θάνατος»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

  • «Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση αντί να είναι σε καθημερινή βάση θα γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα»

Τον κίνδυνο διάλυσης της διανομής των Ελληνικών Ταχυδρομείων επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας, μετά την πρόταση της διοίκησης των ΕΛΤΑ -άμεσα εφαρμοστέα από την προσεχή Δευτέρα 17/2- , που σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου σημαίνει πρακτικά ότι θα μειωθούν οι ταχυδρόμοι στην περιοχή κατά το ήμισυ άρα η διανομή θα γίνει από καθημερινή σε μια μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ξαφνικό θάνατο» και απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τονίζοντας ότι η «εάν δεν αποσύρουν άμεσα το σχέδιο διάλυσης ουσιαστικά της διανομής, σημαίνει ότι η ταχυδρομική εξυπηρέτηση αντί να είναι σε καθημερινή βάση θα γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα».  Επίσης, σημειώνουν πως οι ιδιωτικές curier θα κάνουν «πάρτι», από την κυβέρνηση να αποσύρει «άμεσα την πρόταση-έκτρωμα, που το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει είναι η διάλυση της διανομής».

Μιλώντας στον «Π» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρης Τσαουσίδης αναφέρθηκε στην απόφαση αυτή με την οποία ουσιαστικά καταργούν το 50% των διανομέων των ταχυδρομείων, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στην Κοζάνη (αστικό κομμάτι) από 12 θα μείνουν 6 και στην Πτολεμαΐδα 3 ή 4 διανομείς. «Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας χαμένες από την περιοχή», προσθέτει.

Ο ίδιος κάνει λόγο για υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, σημειώνοντας ότι αν εφαρμοστεί η απόφαση η διανομή από παράδοση σε 24 ώρες που γίνεται σήμερα (αν το γράμμα δοθεί στα ΕΛΤΑ πριν τη 1 το μεσημέρι), θα φτάσει να γίνεται δύο φορές εβδομαδιαίως.

Μάλιστα, θέτει και την κοινωνική διάσταση στο θέμα, μιας και αρκετοί συνταξιούχοι στα χωριά εξυπηρετούνται από τους ταχυδρόμους για τις συντάξεις τους.

Με την εν λόγω απόφαση η διοίκηση των ΕΛΤΑ θέλει να εξοικονομήσει 2000 υπαλλήλους πανελλαδικά, και σκέπτεται να δώσει κίνητρα για εθελούσια, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για «σενάρια, ανεπίσημα πουν δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά».

Ο κ. Τσαουσίδης επισημαίνει, ακόμη, ότι ο κόσμος θα στραφεί στις ιδιωτικές εταιρείες, ενώ τονίζει πως επιπρόσθετα όλων αυξάνονται και τα τέλη για τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, γεγονός που θα συμβάλλει στην απογοήτευση του κόσμου από τα ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση χρόνια τώρα, μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Τσαουσίδης, ήδη εδώ και χρόνια ακολουθείται η πρακτική όταν κάποιος εργαζόμενος που κρατάει κάποιο γραφείο των ΕΛΤΑ σε κάποιο χωριό (λ.χ. στον Πεντάλοφο), όταν συνταξιοδοτηθεί ο υπάλληλος το γραφείο κλείνει, κάτι που έγινε ήδη σε Εράτυρα, Εμπόριο κ.α.

Να σημειωθεί πως το σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δ. Μακεδονίας αποτελείται από 150 εργαζόμενους (στην περιοχή, μόνιμους) και σύνολο φτάνει τους 205 με τους εργαζόμενους της Ημαθίας και της Πέλλας.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τελικά αποδείχτηκαν εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Οργανισμού. Όπως φαίνεται μετά από 8 μήνες διακυβέρνησης και ενός υποτυπώδους προσχηματικού διαλόγου, όχι μόνο σχέδιο δεν  παρουσίασαν αλλά ούτε μια πρόταση.

Αντίθετα  όπως δείχνουν οι τελευταίες τους αποφάσεις οδηγούν σε ξαφνικό θάνατο την διανομή. Πλέον εάν δεν αποσύρουν άμεσα το σχέδιο διάλυσης ουσιαστικά της διανομής, σημαίνει ότι η ταχυδρομική εξυπηρέτηση αντί να είναι σε καθημερινή βάση θα γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Γίνεται σαφές ότι οι ιδιωτικές curier ετοιμάζονται για πάρτι. Μετά την κακοδιαχείριση, την απαξίωση και κατασυκοφάντηση του Οργανισμού και των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης ότι έχει σχέδιο διάσωσης του Οργανισμού, ακούσαμε πριν λίγες ημέρες από το βήμα της βουλής τον αρμόδιο υπουργό να αποκαλύπτει ότι τώρα θα καταρτίσουν σχέδιο. Αφού δεν έχουν ακόμα μετά από 8 μήνες σχέδιο, αποφάσισαν να διαλύσουν ουσιαστικά την διανομή, να οδηγήσουν την ποιότητα στα τάρταρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν και ανησυχούν για τον κατήφορο και την απαξίωση του Οργανισμού, στην οποία οδηγούν οι επικίνδυνοι ακροβατισμοί της Διοίκησης. Έχουν προ πολλού επισημάνει την σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγει ο Οργανισμός από το αδιέξοδο. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι απαιτούνται άμεσα να ληφθούν θεσμικές και πολιτικές αποφάσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ.

Τους καλούμε να αποσύρουν άμεσα την πρόταση-έκτρωμα, που το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει είναι η διάλυση της διανομής. Διαφορετικά και η δικιά τους πρόταση θα έχει την τύχη παρόμοιων προτάσεων και κατέθεσαν και οι προηγούμενοι, η  πραγματικότητα θα την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων».

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη