Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Καθήλωσε το κοινό το χορευτικό των Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ Λαογραφίας στη Γαλλία

Καθήλωσε το κοινό το χορευτικό των Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ Λαογραφίας στη Γαλλία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων του Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας «Ο Προφήτης Ηλίας», στο “Παγκόσμιο Φεστιβάλ Λαογραφίας Cannes- San Remo-Diano Marina 2019” από 9 έως 13 Απριλίου, καθώς και η Μπάντα της Φλώρινας που συνόδευσε την αποστολή.

«Επρόκειτο για μοναδική εμπειρία, για δύο μοναδικές παραστάσεις που έδωσε το χορευτικό του συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η πρόεδρος του συλλόγου Τριανταφυλλιά Ζησάκου- Βαρβαρούση. Τόνισε μάλιστα ότι «η ολοκλήρωση της αποστολής αυτής στη Γαλλίας μας έκανε περήφανους, γιατί ταξιδέψαμε στο εξωτερικό την παράδοση της Βλάστης και την ανεβάσαμε ψηλά μαζί με την ελληνική σημαία. Νοιώσαμε ρίγη συγκίνησης που εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας σε ένα παγκόσμιο, ονομαστό φεστιβάλ λαογραφίας στη Νότια Γαλλία, σε ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ που οργανώνονται στην Ευρώπη λόγω των κορυφαίων επιλεγμένων ομάδων από τις συμμετέχουσες χώρες.»

Η πρόεδρος των Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας τόνισε μάλιστα ότι «ακόμα πιο περήφανους μάς έκανε ότι τόσο οι διοργανωτές του διεθνούς αυτού φεστιβάλ, όσο και συγκροτήματα από άλλες χώρες που συμμετείχαν δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την παρουσίασή μας. Τούς έκανε εντύπωση ότι παρουσιάσαμε αυθεντική παράδοση και όχι κάτι που φέρνει σε φολκλόρ.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη