Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κατάληψη του Δημαρχείου Πτολεμαΐδας από τους εργαζόμενους στο Δήμο

Κατάληψη του Δημαρχείου Πτολεμαΐδας από τους εργαζόμενους στο Δήμο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Πτολεμαΐδας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Δήμο Εορδαίας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που κήρυξε η ομοσπονδία τους ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους αντιδρούν συγκεκριμένα στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και στη διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

panagiotidis xaralampos

«Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει η ομοσπονδία μας η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποκορύφωμα την πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Τόνισε μάλιστα ότι «είμαστε ενάντια στις μειώσεις των μισθών μας, στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, στις ιδιωτικοποιήσεις που πάνε να γίνουν στους ΟΤΑ και κυρίως ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών που θίγει πολλούς εργαζόμενους στους δήμους οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα.»

Ο κ. Παναγιωτίδης επισήμανε ακόμη ότι «η σημερινή κινητοποίηση είναι μια προγύμναση για την απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Εορδαίας» κι επισήμανε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να συναντήσει τον υπουργό οικονομικών για να του διαμηνύσει ότι θα αποτρέψει με κάθε τρόπο την προωθούμενη κατάργηση του καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), πράγμα όμως που δεν κατέστη δυνατό .

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Εορδαίας Κοσμάς Σιδηρόπουλος και η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Εορδαία Αντωνία Χόλμπα.

IMG_4452 2

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Eκοιμήθη ἐν Κυρίῳ  ἡ παπαδιὰ Ἀφροδίτη π’’Χρίστου Μανάδη (μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη)- Ἡ Δόξα τῷ Κυρίῳ!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας η παπαδιά Αφροδίτη π΄΄ Χρίστου Μανάδη μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη. Ο π. ...