Αρχική > Slider > Κατάληψη της Περιφέρειας την Κυριακή – Παραμένουν στα μπλόκα οι κτηνοτρόφοι της Δ. Μακεδονίας

Κατάληψη της Περιφέρειας την Κυριακή – Παραμένουν στα μπλόκα οι κτηνοτρόφοι της Δ. Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κλιμακώνουν τον αγώνα

Παραμένουν συγκεντρωμένοι με παρατεταγμένα τα γεωργικά μηχανήματά τους για 6η ημέρα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στα Αλωνάκια Κοζάνης οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Κοζάνης και άλλων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, που αντιδρούν στα προωθούμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι ίδιοι κλιμακώνουν τον αγώνα και όπως προανήγγειλαν μέσω του «Π» πριν λίγα λεπτά ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης και Περιχώρων κ.κ. Χαράλαμπος Τοπαλίδης και Χαράλαμπος Τσανίδης, την Κυριακή θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στη Ζ.Ε.Π. Κοζάνης και θα αποκλείσουν την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

12165719_10207834589809045_761678123_n

Μάλιστα, προειδοποιούν με την κίνησή τους για νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων, ενώ έστειλαν το μήνυμά τους μέσω του «Π» προς τους πολίτες λέγοντας πως δεν πρόκειται να κλείσουν κανένα δρόμο έως ότου τελειώσει ο κύκλος επαφών και συναντήσεών τους με τους τοπικούς φορείς. Μάλιστα, καλούν μέσω του «Π» Βουλευτές, Περιφερειάρχη και λοιπούς τοπικούς φορείς να σκύψουν πάνω από τα αιτήματά τους και να τους ακούσουν καλώντας μάλιστα τους Βουλευτές να μην υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Σε αντίθετη περίπτωση έπονται δυναμικότατες κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας.

«Εμείς είμαστε μαθημένοι στην ύπαιθρο και τις κακουχίες. Είμαστε μαθημένοι στο κρύο, τη ζέστη… Στήσαμε αντίσκηνα και τροχόσπιτα και δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ. Όποιος πολιτικός επιθυμεί μπορεί να έρθει και να ακούσει τα αιτήματά μας πριν να είναι αργά. Θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ριζικές κινήσεις και θα αντιδράσουμε με δυναμικούς τρόπους. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή στην Περιφέρεια», προανήγγειλε ο Σύλλογος.

Για μια ακόμη φορά οι κ.κ. Τοπαλίδης και Τσανίδης εξέφρασαν την αντίθεσή του στο γεγονός πως η κυβέρνηση προωθεί την προκαταβολή φόρου αγροτών-κτηνοτρόφων στο 100% και την φορολόγηση από 13 στο 23%, ενώ μεταξύ άλλων θέτουν ως μείζονος σημασίας ζητήματα το θέμα της αδειοδότησης των βοσκοτόπων και των ποιμνιοστασίων, το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό.

12166046_10207834589529038_46690635_n

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team