Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Kαταγγελία των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Εορδαίας για «κόψιμο συνδικαλιστικών αδειών»

Kαταγγελία των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Εορδαίας για «κόψιμο συνδικαλιστικών αδειών»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣε έγγραφη καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Εορδαίας, κάνοντας λόγο για «αυταρχική, παράνομη και καταχρηστική άσκηση εξουσίας» από την Γενική Διευθύντρια της επιχείρησης Ησαΐα Καρακασίδου, καθώς όπως τονίζουν «απέρριψε νόμιμες συνδικαλιστικές άδειες των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων», ενώ η καταγγελία επικαλείται πως για τις συγκεκριμένες ημέρες, οι εργαζόμενοι κρίθηκαν αδικαιολογήτως απόντες και έχασαν το ημερομίσθιο τους.

Ο «Π» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Εορδαίας κ. Δημήτριο Τσεχελίδη, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «λόγω του ότι το Δ.Σ. δεν έχει εκτελεστική εξουσία, δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει σε τέτοιες διαφορές». Πρότεινε, δε στους εργαζόμενους, να κάνουν έγγραφη αναφορά στο ΔΣ και να επιληφθεί του ζητήματος.

Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τη Δ/ντρια της Επιχείρησης αλλά δεν κατέστη δυνατή.

 

Η έγγραφη καταγγελία έχει ως εξής:

                                                                                

   «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  04-06-2021 

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

                                                                  

Η Γενική Διευθύντρια της Δ.Ε.ΥΑ.Ε κ. Καρακασίδου Ησαΐα συνεχίζοντας απρόσκοπτα την αυταρχική, παράνομη και καταχρηστική άσκηση εξουσίας, μεταξύ άλλων, απέρριψε!!! και νόμιμες συνδικαλιστικές άδειες των μελών του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας. Τις μετέτρεψε σε αδικαιολόγητες απουσίες, με συνέπεια την περικοπή ημερομισθίου, καταστρατηγώντας τις διατάξεις του Ν. 1264/82  «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων».

Τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Ε έως σήμερα δεν έκαναν χρήση ούτε του 1/10 των συνδικαλιστικών αδειών που δικαιούνταν από το Νόμο  σε όλα τα χρόνια της θητείας τους.

Η Διοίκηση της Επιχείρησης δια του Προέδρου της κ. Τσεχελίδη Δημήτριου συνηγορεί, στην καλύτερη περίπτωση με την απραξία της, στη διαιώνιση τέτοιου είδους πρακτικών από τη Γενική Διεύθυνση, καθιστώντας το εργασιακό κλίμα αφόρητο.

Τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας έχοντας εξαντλήσει κάθε κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα, απευθυνόμενοι στους αρμοδίους, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας ακολουθώντας κάθε νόμιμη οδό.

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                  

      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                     ΙΝΤΖΕΠΕΛΗ ΑΡΙΣΤΗ

 

    Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΤΣΙΚΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                                      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

     

             ΜΕΛΟΣ

ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας, όπως αναφέρει ο συνεργάτης του ...