Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Καρυπίδης: «Οι τεχνολογίες υδρογόνου δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση για τα ζητήματα ενεργειακής επάρκειας» (video)

Καρυπίδης: «Οι τεχνολογίες υδρογόνου δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση για τα ζητήματα ενεργειακής επάρκειας» (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για το 1ο διεθνές συνέδριο για την ενέργεια που διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων και τα όσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης για τον σχεδιασμό ανάπτυξης τεχνολογίας υδρογόνου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο e-ptolemeos.gr ο Θεόδωρος Καρυπίδης. Ο ίδιος δήλωσε ότι το 2015 υπήρξε συμμετοχή στην παγκόσμια ένωση στο Παρίσι για τις τεχνολογίες υδρογόνου, με εκπροσώπηση του Γ. Κασαπίδη ως βουλευτή.
«Οι νέες τεχνολογίες και οι τεχνολογίες υδρογόνου δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση για τα ζητήματα απασχόλησης και ενεργειακής επάρκειας. Η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και ο χρόνος έχει έρθει. Στο μείγμα καυσίμου να συνεχίσει να είναι ο λιγνίτης και εμείς θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τις νέες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες για να αποτελεί ο λιγνίτης το εθνικό μας καύσιμο.. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι τα δίκτυα»,δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρυπίδης.

Επανέλαβε πως η ενέργεια και τα νερά είναι δημόσια αγαθά, ενώ είπε ότι θα ακούσει με προσοχή την άποψη της νέας περιφερειακής αρχής για τα ενεργειακά, λέγοντας ότι επί ημερών του επαναφέρθηκαν σημαντικά αποτελέσματα,. ενώ σήμερα με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης ακούγονται για πωλήσεις μονάδων και θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο πως μπορεί η περιοχή και η χώρα να αντιδράσει σε αυτά τα σενάρια.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας