Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Καρυπίδης για Master Plan: «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για τις επιφυλάξεις μας» – «Στην περιοχή αυτή το αριστερό και το δεξιό πρόσημο πρέπει να μπει σε έναν κοινό τόπο αγώνα» (VIDEO)

Καρυπίδης για Master Plan: «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για τις επιφυλάξεις μας» – «Στην περιοχή αυτή το αριστερό και το δεξιό πρόσημο πρέπει να μπει σε έναν κοινό τόπο αγώνα» (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σχολιάζοντας το Master Plan και τις εξελίξεις για την απολιγνιτοποίηση, ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης τόνισε πως δεν υπήρξε, αρχικά, η απαιτούμενη προετοιμασία για να οδηγηθεί η περιοχή στη σημερινή κατάσταση, δεν υπήρξε ο ανάλογος διάλογος, ενώ και η παρουσίασή του μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν «μια επιλογή της τελευταίας στιγμής».

«Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για τις επιφυλάξεις μας και τις πρώτες παρατηρήσεις που είχαμε κάνει με την πρώτη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για κλείσιμο μονάδων. Η εξίσωση της ισορροπίας και της αποκατάστασης της απώλειας δικτύων για να μπορέσει η περιοχή να αποκτήσει έναν νέο βηματισμό, μια νέα προοπτική ανάπτυξης, να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και να διατηρήσει την αξία της γεωπολιτικά, δεν δίνει απάντηση μέσω του Master plan», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυπίδης.

Ο ίδιος έκανε έκκληση, έστω και την ύστατη στιγμή να επικρατήσει η λογική και σε όσους ασκούν εξουσία και στους βουλευτές ιδίως του κυβερνόντος κόμματος, ώστε να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για να αντιμετωπιστούν τα μελλοντικά προβλήματα.

Πρώτιστα, είναι να απαντηθεί το κομμάτι του χρόνου, που είναι αμείλικτος, δεύτερο είναι τα λιγοστά κεφάλαια και τρίτο το θέμα της εργασίας, αφού το κλείσιμο μονάδων θα απολέσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης από την περιοχή, προσέθεσε, λέγοντας πως αυτές οι θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν στο Master Plan, ξεκάθαρα.

Ο κ. Καρυπίδης, μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αλλάξει άποψη, όπως και τους βουλευτές αλλά και αυτοδιοικητικούς που συστρατεύονται με τη ΝΔ που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν «μούδιασμα».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρυπίδης, απάντησε πως ο π. πρωθυπουργός έχει τη στάση που και ο ίδιος έχει υιοθετήσει, δηλαδή, όπως είπε, υπέρ της δίκαιης μετάβασης, με σταδιακή απολιγνιτοποίηση, χρόνο για να φτάσουμε σε κλιματική ουδετερότητα και όχι «πλήρης ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». «Είμαστε υπέρ των ΑΠΕ αλλά με σχεδιασμό», προσέθεσε, ζητώντας από τη σημερινή περιφερειακή αρχή να σταματήσει να «φάσκει και να αντιφάσκει».

«Στην περιοχή αυτή πρέπει το αριστερό και δεξιό πρόσημο να μπει σε έναν κοινό τόπο αγώνα για το καλό του τόπου», προσέθεσε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Αρνητική η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για το Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε αρνητικά το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, ως προς την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ...