Αρχική > Slider > Η καρδιολογική του Μαμάτσειου κρέμεται από μία κλωστή – Εκτός από γιατρούς λείπει και νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Η καρδιολογική του Μαμάτσειου κρέμεται από μία κλωστή – Εκτός από γιατρούς λείπει και νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Από μία κλωστή κρέμεται στην κυριολεξία η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας.

Εκτός από τη δραματική έλλειψη γιατρών, ελλείψεις υπάρχουν και σε νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζει το σωματείο, χαρακτηρίζοντας ως «κραυγή αγωνίας» την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του διευθυντή της καρδιολογικής Στέλιου Λαμπρόπουλου, γι’ αυτό καλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, να παρέμβει άμεσα, πριν «θρηνήσουμε θύματα» λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων είναι η παρακάτω:

 

«Η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής μιας επιβαρυμένης ατμοσφαιρικά περιοχής όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αποτελεί όρο απαράβατο για την παροχή στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης.

Η πρόσφατη συνέντευξη – έκκληση του Διευθυντή κ. Λαμπρόπουλου Στέλιου μόνο ως κραυγή αγωνίας πρέπει να εκληφθεί από όλους τους αρμόδιους παράγοντες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Σήμερα στην καρδιολογική κλινική υπηρετούν μόλις 2 μόνιμοι καρδιολόγοι και 2 επικουρικοί των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018, ενώ ένας εξ αυτών βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας αφού παραμένει απλήρωτος λόγω άρνησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει εντάλματα πληρωμής πέραν της διετούς περιόδου συμβάσεως. Σημειώνουμε ότι εκτός από τα παραπάνω οι καρδιολόγοι της κλινικής δεν έχουν πάρει τις κανονικές τους άδειες ούτε τα προβλεπόμενα ρεπό για το 2017, με συνέπεια να έχουν φτάσει στα όρια υπερκοπώσεως, ενώ για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης απαιτείται η παρουσία 5 καρδιολόγων.

Εκτός όμως από τις τρομακτικές ελλείψεις γιατρών στην καρδιολογική κλινική, υπάρχουν και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αφού ενώ απαιτείται η παρουσία 16 νοσηλευτών, σήμερα υπηρετούν μόλις 13 εκ των οποίων ένας νοσηλευτής πρόκειται να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο λόγω ολοκλήρωσης της εννεάμηνης σύμβασής του, δεύτερη νοσηλεύτρια πρόκειται να κάνει χρήση άδειας ανατροφής τέκνων, ενώ τρίτη νοσηλεύτρια βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε αναρρωτική άδεια.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο ότι η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης κρέμεται από μια κλωστή με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς προεξάρχοντος του Υπουργού Υγείας κ. Ξάνθου, να σκύψουν άμεσα στο πρόβλημα και να δώσουν ταχύτατα λύση για να μη θρηνήσουμε θύματα λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team