Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Καλλιόπη Βέττα: Ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και έλλειψης ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση θα είναι καταστροφικός για την Δυτική Μακεδονία»- Δελτίο Τύπου

«Καλλιόπη Βέττα: Ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και έλλειψης ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση θα είναι καταστροφικός για την Δυτική Μακεδονία»- Δελτίο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 90,4 για ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην πρόσφατη, κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι εν όψει της βίαιης απολιγνιτοποίησης, σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν». Η κ. Βέττα, σχολίασε ότι οι πολίτες της περιοχής νοιώθουν μεγάλη ανασφάλεια καθώς παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξαγγελίες της κυβέρνησης η οποία υπόσχεται τα πάντα στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, ελληνικές και ξένες, αλλά δεν θέλει, ούτε μπορεί, να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, βασιζόμενη μόνο στις όποιες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προκύψουν τα επόμενα χρόνια. Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα, όπως δήλωσε, το αποτέλεσμα για τη περιοχή θα είναι καταστροφικό.

Στη συνέχεια, η κ. Βέττα αναφέρθηκε, γενικότερα, στην οικονομική ύφεση, αντιπαραθέτοντας τα προγράμματα της κυβέρνησης με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι». Όπως, χαρακτηριστικά, σχολίασε: «Από τη μια έχουμε τη λογική του ΄΄βλέποντας και κάνοντας΄΄, τη λήψη μέτρων με το σταγονόμετρο και την έλλειψη προστασίας για τους εργαζομένους και από την άλλη, ένα κοστολογημένο, εμπροσθοβαρές σχέδιο που λαμβάνει πλήρη μέριμνα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, οι οποίοι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβλεπαν καμία μείωση στους μισθούς τους, σε αντίθεση με τα μέτρα της ΝΔ, με τα οποία, όσοι διατηρήσουν την δουλειά τους, θα υποστούν μειώσεις έως 20%. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, στις 16:00, η Βουλευτής Κοζάνης, θα είναι η εισηγήτρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την διεθνή σύμβαση Ελλάδας- Περού με θέμα την πρόληψη της κλοπής, της παράνομης ανασκαφής και της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής, διακίνησης ή μεταβίβασης κυριότητας πολιτιστικών αγαθών και την απόδοσή τους στη χώρα προέλευσης.

Τέλος, στις 18:30, η κ. Βέττα θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του isyriza με θέμα «Ο Πολιτισμός την εποχή της πανδημίας και η επόμενη μέρα»

H εκδήλωση θα μεταδοθεί στα sites του iSYRIZA, της Αυγής και στο left.gr

Με εκτίμηση, 

Γραφείο Βουλευτή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team