Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Καλλιόπη Βέττα: Ο αγώνας για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ, είναι αγώνας όλων μας (δελτίο τύπου)

Καλλιόπη Βέττα: Ο αγώνας για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ, είναι αγώνας όλων μας (δελτίο τύπου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για απαξίωση και εκποίηση της επιχείρησης.

 ​

Η κ. Βέττα, δήλωσε: 

«Η ΛΑΡΚΟ είναι μια επιχείρηση που έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία και έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Εμείς, οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, γνωρίζουμε την διαχρονική συνεισφορά της ΛΑΡΚΟ, συνεισφορά όχι μόνο οικονομική αλλά πολλαπλά ανταποδοτική.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα: τα μεταλλεία, τα ορυχεία, η τεχνογνωσία, μα πάνω απ΄ όλα οι άνθρωποί της, μπορούν να αξιοποιηθούν και να καταστήσουν την επιχείρηση κερδοφόρα και αποδοτική.

Αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις: βούληση, γνώση και κατάλληλη, θεσμική και οικονομική στήριξη.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον Ν.4664/20 θέλει να οδηγήσει την επιχείρηση σε απαξίωση και ξεπούλημα: ο ειδικός διαχειριστής, η  προθεσμία για την πτώχευση, οι μειώσεις μισθών και επιδομάτων, οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις στις οφειλές των εργαζομένων και των προμηθευτών, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 

Η σημερινή συγκέντρωση μπορεί να αποτελέσει την κορωνίδα μιας μαζικής και αποτελεσματικής αντίδρασης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Γιατί ο αγώνας για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ, δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους της. Είναι αγώνας ολόκληρης της Ελλάδας που, για να ανακάμψει, πρέπει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους και όχι να τους ξεπουλάει σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Είναι αγώνας όλων μας»

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, η κ. Βέττα, μαζί με άλλους Βουλευτές, συνόδεψε τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ για την παράδοση του ψηφίσματος στη Βουλή.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Οι προθέσεις της κυβέρνησης για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα βρουν αντιμέτωπη όλη την κοινωνία της περιοχής – Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας με τις πρυτανικές αρχές του Π.Δ.Μ.»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email   Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία ...