Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας για δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας για δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

«Με αφορμή την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη για την έναρξη των εργασιών του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στην περιοχή «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα», των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, έχουμε κάποιες ενστάσεις σχετικά με το μέλλον του εργατικού δυναμικού της περιοχής, κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

Η βίαιη απολιγνιτοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς από το κλείσιμο των μονάδων έως την υλοποίηση των προαναγγελθέντων επενδύσεων θα μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σαν Εργατικό Κέντρο είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και των νέων επενδύσεων στην περιοχή μας. Οι συγκεκριμένες όμως επενδύσεις απαιτούν χρόνο για την υλοποίηση τους.

Εκφράζοντας  όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας,  ζητάμε η απολιγνιτοποίηση να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων, για να γίνει ομαλή η μετάβαση από το λιγνίτη στην επόμενη μέρα, καθώς και την έμπρακτη και ουσιαστική δημιουργία θέσεων εργασίας έτσι ώστε με το τέλος του λιγνίτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πάνε στην δουλειά τους και όχι μετανάστες.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στην περιοχή «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα», των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας,  σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας που είναι ίσως η σημαντικότερη για το μέλλον την περιοχής μας.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσω πρόσφατη δήλωση του κύριουΠρωθυπουργού 

                     «Η Δυτική Μακεδονία δεν διαμαρτύρεται. »

Από το Γραφείο Τύπου

του Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

200 εκατ. ευρώ επενδύσεις από τη ΔΕΠΑ το 2020-24 – επέκταση σε νέες δραστηριότητες, δυναμική είσοδος στις ΑΠΕ

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κ. Ξιφαρά στο 3ο Athens Investment Forum Μια εντελώς ανανεωμένη ΔΕΠΑ παρουσίασε ο ...