Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Κάλεσμα του ΕΚΝΚ σε Συλλαλητήριο – διαμαρτυρία την Τρίτη 22/09/2020 και ώρα 12:00 με αφορμή την έλευση του Πρωθυπουργού

Κάλεσμα του ΕΚΝΚ σε Συλλαλητήριο – διαμαρτυρία την Τρίτη 22/09/2020 και ώρα 12:00 με αφορμή την έλευση του Πρωθυπουργού

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Είναι,  γεγονός  ότι  η απολιγνιτοποίηση μαζί με τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ, της γούνας, των μαρμάρων, του Ορυχείου Προσηλίου και της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων επιχειρήσεων (που συνεπάγεται την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας), έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις ερήμωσης της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή ξεκληρίζεται το σύνολο της βιομηχανίας και συνεπώς της οικονομικής ευρωστίας, με την ανεργία να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και να ξεπερνά το 35%.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από μήνα σε μήνα προστίθενται περίπου 1250 άνεργοι.

Αυτό είναι το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Κοζάνη και την Περιφέρεια της  Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα.

              Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

              Η προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να υπάρξει αναστροφή στην πορεία των αρνητικών εξελίξεων και να αλλάξουν η προϋποθέσεις, δεν πρέπει να σταματήσει αλλά να ενταθεί.

             Την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, η έλευση του Πρωθυπουργού είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να επισημάνουμε με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό  τρόπο ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα όχι μόνον για να αποτραπεί η καταστροφή του τόπου μας αλλά και για να μπει η περιοχή αυτή σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Μια καταστροφή ντόμινο που θα παρασύρει και μεγάλο κομμάτι της χώρας.

Όλοι μαζί ΠΡΕΠΕΙ να απαιτήσουμε να παραταθεί η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων για όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να προετοιμαστεί ο τόπος για την μετάβαση σε ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό μοντέλο και να δημιουργηθούν πραγματικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής μας.

Καλούμε:

  • Όλους τους φορείς
  • Τα συνδικάτα
  • Τους εργαζόμενους
  • Τους συνταξιούχους
  • Τους άνεργους και
  • Όλους τους πολίτες

στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο σημείο έλευσης του Πρωθυπουργού, στην τοποθεσία «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα» των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας (στα όρια των Λιβερών , συγκέντρωση ώρα 12:00 στα Λιβερά)

Γραφείο  Τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κοινή ερώτηση των βουλευτών ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας της ΝΔ για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης – «Ποιες πολιτικές, δράσεις και μέτρα θα υιοθετηθούν ως αντιστάθμιση και ποιο θα είναι το αποτύπωμά τους»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Κοινή ερώτηση, κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή της Ρήτρας ...