Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ήρεμο κλίμα στη Γενική Συνέλευση και συναίνεση για εκλογές 1 Απριλίου στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Ήρεμο κλίμα στη Γενική Συνέλευση και συναίνεση για εκλογές 1 Απριλίου στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το ήπιο κλίμα και η συναίνεση που επικράτησε μεταξύ των παρατάξεων στη γενική συνέλευση του 35ου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου το περασμένο Σάββατο, άναψε το πράσινο φως για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, οι οποίες τελικώς θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Απριλίου.

Το συνέδριο επικύρωσε 130 αντιπροσώπους από όλα τα σωματεία μέλη, οι οποίοι θα ψηφίσουν για την εκλογή νέας διοίκησης στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, έναντι 96 αντιπροσώπων που είχαν επικυρωθεί την προηγούμενη φορά. Η επικύρωση των αντιπροσώπων ήταν το μόνο σημείο τριβής, καθώς η Ταξική Ενότητα διατύπωσε σοβαρές διαφωνίες, χωρίς ωστόσο να τραβά την υπόθεση στα άκρα. Έκανε πάντως λόγο για «ένα συνέδριο παρωδία με ευθύνη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού», ως «συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που προσπάθησαν να επιβάλουν το προηγούμενο διάστημα με την γιγάντωση της νοθείας με στόχο το έλεγχο του Εργατικού Κέντρου». Από την πλευρά τους οι δύο μεγάλες παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ήρεμο κλίμα και κυρίως για το γεγονός ότι επιτέλους το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης θα αποκτήσει εκλεγμένη διοίκηση που θα ασχοληθεί με τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Η Εφορευτική Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα και αποφάσισε την διενέργεια των εκλογών την Κυριακή 1 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επίσης ανακοίνωσε ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται την Κυριακή 25 Μαρτίου κατά τις ώρες 7 – 9 το βράδυ, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου κατά τις ώρες 5 – 7 το απόγευμα και την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρες από 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ψήφο των 130 συνέδρων θα διεκδικήσουν πέντε συνδυασμοί, οι οποίοι είναι οι: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ (ΔΑΚΕ), ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι, Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ), Ταξική Ενότητα και Ταξική Συσπείρωση. Οι σύνεδροι θα εκλέξουν τα όργανα, όπως Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.

Με την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθούν ομαλά, κλείνει το κεφάλαιο μιας ανώμαλης περιόδου για το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το οποίο προσπαθεί εδώ και ένα έτος να πραγματοποιήσει εκλογές, αλλά αυτό δεν είχε καταστεί δυνατό, αφού υπήρξαν συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια και διακοπή της προηγούμενης γενικής συνέλευσης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας