Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Υπό κατάρρευση υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του Δήμου Εορδαίας τέλη του μήνα – Με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Υπό κατάρρευση υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του Δήμου Εορδαίας τέλη του μήνα – Με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Σε κατάρρευση οδηγούνται τέλη του μήνα μια σειρά υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του Δήμου Εορδαίας, καθώς λήγουν οι 5μηνες συμβάσεις των 113 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, καθώς καλύπτουν ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης πολλών υπηρεσιών που εξ αιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι τα τελευταία χρόνια δεν έχει αντικατασταθεί το προσωπικό που έχει αποχωρήσει στη σύνταξη.

Μια σειρά υπηρεσίες αλλά και κοινωνικές δομές απειλούνται κυριολεκτικά με λουκέτο στο τέλος του μήνα, όπως για παράδειγμα το Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Δήμου Εορδαίας, ενώ σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν επίσης οι δημοτικοί βρεφικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, αλλά και οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθούν χωρίς προσωπικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία των θέσεων που κάλυψε ο Δήμος Εορδαίας μέσω του προγράμματος κοινωνικής εργασίας αφορούσε ειδικότητες όπως: Νοσηλευτές, Φυσικοθεραπευτές, Βρεφονηπιοκόμους και βοηθούς Βρεφονηπιοκόμους. Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Γυμναστή, αλλά και Διοικητικούς υπαλλήλους.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει όμως και η τεχνική υπηρεσία του δήμου Εορδαίας καθώς με το εν λόγω πρόγραμμα προσλήφθηκαν και συμβασιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονας και Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Με ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα θα βρεθούν αντιμέτωπες οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, αφού 64 άτομα που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα αυτό στην ειδικότητα “γενικών καθηκόντων” προσφέρουν εργασία στις δύο παραπάνω υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας.

Ενδεικτικά είναι άλλωστε όσα τονίζουν στο υπόμνημα που επέδωσαν οι συμβασιούχοι του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας Γιώργο Θεοδοσιάδη, κατά τη χθεσινή τους παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ και στο Δημαρχείο: «Οι εργαζόμενοι έχουμε ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τμημάτων τοποθέτησής μας. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας σε νευραλγικές θέσεις του δήμου κληθήκαμε να καλύψουμε τα τεράστια κενά που αυτή τη στιγμή υπάρχουν λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα».

Ζητούν λοιπόν από το δήμο Εορδαίας να διεκδικήσει την παράταση των συμβάσεών τους ή σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσει ο ίδιος σε παράταση των συμβάσεών τους, αφού και ο ίδιος ο δήμος με τη λήξη των συμβάσεών τους θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς θα αναγκαστεί να προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών δομών του, όπως το Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης για παράδειγμα το οποίο είναι στελεχωμένο μονάχα με συμβασιούχους που προσλήφθηκαν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη