Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Υπό κατάληψη το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

Υπό κατάληψη το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών σε ορισμένα μαθήματα, για το πρόγραμμα σπουδών, για τις ακριβές τιμές του κυλικείου, για ζητήματα πυρασφάλειας αλλά και για ζητήματα υγιεινής.

IMG_3095

Οι μαθητές, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στον «Π», διαμαρτύρονται συγκεκριμένα για την έλλειψη καθηγητών σε μαθήματα γενικής παιδείας, όπως στο σχέδιο της γενικής στο οποίο θα δώσουν εξετάσεις.

«Με την έλλειψη καθηγητών υπάρχει πρόβλημα, καθώς υπάρχουν τάξεις που έχουν κενό και τα παιδιά βγαίνουν στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση και να μην μπορούν να κάνουν μάθημα οι υπόλοιποι μαθητές», δήλωσε ένας από τους  μαθητές, ο Γιάννης.

Οι μαθητές θέτουν γενικότερα ζήτημα με την φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών, καθώς όπως είπε ο Γιάννης, «είναι λάθος η αντίληψη που προωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν φροντίζει για να γίνει ο μαθητής καλύτερος άνθρωπος και να ανοίξει τους πνευματικούς του ορίζοντες, αλλά πως θα σπουδάσει ώστε αύριο που θα βγει στην κοινωνία να βγάλει λεφτά και όχι για να γίνει ένας μορφωμένος και χρήσιμος άνθρωπος. Δυστυχώς αυτή την αντίληψη περνά το σημερινό σχολείο.»

Στην ελλιπή πυρασφάλεια του σχολείου αναφέρθηκε άλλος μαθητής, ο Νίκος, λέγοντας πως «υπάρχει πρόβλημα με τους πυροσβεστήρες. Είναι άδειοι, πρέπει να γίνει συντήρηση στους πυροσβεστήρες, γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς θα υπάρχει πρόβλημα πυρασφάλειας, γιατί θα είναι άχρηστοι αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.»

Θέμα θέτουν οι μαθητές και για το κυλικείο, υποστηρίζοντας πως «οι τιμές είναι ακριβές και με την κατάσταση στη χώρα μας υπάρχει δυσκολία για πολλά παιδιά. Είναι πολλοί οι μαθητές που δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι για να φάνε.»

Ένα άλλο από τα αιτήματα της κατάληψης αφορά τους χώρους υγιεινής, όπου, σύμφωνα με τους μαθητές, δεν υπάρχει χαρτί υγείας και σαπούνι.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο άνοιγμα της αγοράς και η κίνηση στα τοπικά καταστήματα έχει θετικό πρόσημο. Δεν μας εφησυχάζει»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Με το πέρασμα της πρώτης εβδομάδας που έχουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά μετά από ...