Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

O επιθυμητός στόχος είναι να μην υπάρχει προσέλευση στις εφορίες από όσους θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Λόγω της επιδημίας φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια συνωστισμού, οπότε το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζουν ένα καινούργιο σύστημα

Αυτό προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα επισκέπτονται τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να τεθεί σε ακινησία το όχημά τους.

Οι πινακίδες θα παραμένουν μεν στην κατοχή των ιδιοκτητών, ωστόσο αν κάποιος παραβιάσει το καθεστώς της ακινησίας τότε θα προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Στη νέα δυνατότητα των πολιτών να δηλώνουν ψηφιακά την ακινησία οχήματος προκειμένου να μη πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αναφέρθηκε άλλωστe τις προηγούμενες ημέρες και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Ο υφυπουργός δήλωσε πως η σχετική πρόταση ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε.

«Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία οχήματος χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη», επισήμανε.

Ωστόσο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα αν κάποιος κυκλοφορεί, παρότι έχει προχωρήσει στην κατάθεση των πινακίδων.

Αναμένονται διευκρινίσεις για το διαδικαστικόν της υπόθεσης και τη σχετική πλατφόρμα.

Πηγή: https://4drivers.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πόλεμος ΕΕ με τις εταιρείες για τα εμβόλια -Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα, πόσα έλαβε, πόσα θα λάβει και πότε

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μετά τις βολές που δέχθηκε η ΕΕ για λάθη στις παραγγελίες, κακό προγραμματισμό και κακή διαπραγμάτευση με τις ...