Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ιδρύεται αστυνομικός σταθμός στο Δήμο Βελβεντού

Ιδρύεται αστυνομικός σταθμός στο Δήμο Βελβεντού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Μια πολύ σημαντική είδηση «έβγαλε» η χθεσινή μέρα για την τοπική κοινωνία του Βελβεντού και δεν είναι άλλη από την ίδρυση αστυνομικού σταθμού στον Δήμο που θα υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 133/τ. Α/29.7.2021 και το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε η Δημοτική Αρχή μέσω ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας του Δήμου.

Η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση της σημειώνει τα εξής «Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για την τεκμηρίωση και προώθηση του αιτήματος το οποίο έλαβε και τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.  Έτσι  μια νέα υπηρεσία που είναι χρήσιμη στην κοινωνία και στον τόπο μας, στελεχωμένη με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, θα εγκατασταθεί στον Δήμο Βελβεντού.

Η συστατική πράξη είναι το πρώτο βήμα. Για την Δημοτική Αρχή ξεκινάει ένας νέος αγώνας για την οριστική εγκατάσταση της νέας υπηρεσίας στο κτίριο του καταργηθέντος από το 2001 Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού, το οποίο χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις.

Σε συνεργασία με την αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει στην συντήρηση και ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου, προσφέροντας διαθέσιμο κτίριο του Δήμου για  την προσωρινή μεταβατική εγκατάσταση και λειτουργία της νέας υπηρεσίας, εφόσον αυτό εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια και ιδιαιτέρως τον βουλευτή του Νομού κ. Γιώργο Αμανατίδη για την πολύμηνη ενασχόλησή του με το θέμα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες και την ουσιαστική του συμβολή στη σύσταση του Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Hyperspace ή αλλιώς…», η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Hyperspace ή αλλιώς…», είναι η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9, ...