Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Η Τουρκία και ο Ερντογάν – Γράφει ο Μάξιμος Κωνσταντινίδης

Η Τουρκία και ο Ερντογάν – Γράφει ο Μάξιμος Κωνσταντινίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Ετζέ Τεμελκουράν είναι μια μαχητική, αυτοεξόριστη πλέον, και επικίνδυνη για την Τουρκία του Ερντογάν συγγραφέας δώδεκα βιβλίων, δημοσιογράφος της «Μιλιέτ» και της «Χαμπέρτουρκ», συνεργάτις της  «Guardian» και της «Monde Diplomatique».

Μέσα από το έργο της αποκαλύπτει τη σύγχρονη Τουρκία του Ερντογάν, στην οποία επικρατεί ο ισλαμικός συντηρητισμός, ο αυταρχισμός και οι φυλακίσεις, ενώ τολμά να γράψει για το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, για τις γυναίκες, το Κουρδικό και το Αρμενικό, τις αμείλικτες διώξεις των αντιφρονούντων, την ωμή βία του καθεστώτος του Ερντογάν.

Μπορεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στο τότε πνεύμα των καιρών (zeitgeist), ο Ερντογάν να κατάφερε να πείσει τη διεθνή κοινότητα, ότι μπορούσε να διαδραματίσει το ρόλο του ηγέτη μιας μετριοπαθούς ισλαμικής Δημοκρατίας. Δεκαοκτώ χρόνια κύλησαν από τότε και πλέον χρειάζεται τεράστια αφέλεια, από οποιονδήποτε αναλυτή, για να μην αντιληφθεί ο,τι πρόκειται περί ενός εξουσιομανούς και επικίνδυνου σουλτάνου, που με το μαστίγιο και το καρότο, αλλά και με την ωμή βία, οπότε κρίνει πως απειλείται, επιβάλλει τις αντιδημοκρατικές του τάσεις, ενώ είναι αδύνατον να εναντιωθεί κανείς στο κόμμα του.

Και η Ετζέ Τεμελκουράν συμπεραίνει πως η Τουρκία βιώνει μιαν εποχή τύφλωσης, όπως συμβαίνει, συχνά, σε λαούς και σε χώρες. Όπως συνέβη στη Γερμανία του Χίτλερ, στην Ελλάδα των συνταγματαρχών και αλλού. Το θέμα είναι πως ο Ερντογάν έχει καταφέρει να φιμώσει τους Τούρκους αντιφρονούντες και να επιβληθεί σε όσους του εναντιώνονται. Αν αδικεί, λοιπόν,  τον ομοεθνή λαό του, είναι αφέλεια να πιστεύουμε πως η αρχομανία του θα τον οδηγήσει να σεβαστεί τον ξένο γείτονα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η στασιμότητα της εποχής μας-Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου SPUTNIK V για την αντιμετώπιση της ...