Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Η θολότητα του νερού στην Πτολεμαΐδα

Η θολότητα του νερού στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Κατόπιν παραπόνων που μας κατέθεσαν αναγνώστες, αναζητήσαμε το που οφείλεται η παρατεταμένη θολότητα του νερού που προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΕ. Στο (πολύ παλιό) δίκτυο ύδρευσης της πόλης, υπάρχουν αγωγοί που «τερματίζουν» και δεν κάνουν κύκλωμα. Στις γειτονιές που βρίσκονται τα σημεία αυτά, το δίκτυο καθαρίζει δυσκολότερα, μετά την αποκατάσταση βλαβών, και συνεπώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος. 

Μια επίπονη λύση, θα ήταν να ανοίξουν λακκούβες και να γίνουν έργα ένωσης των αγωγών ώστε να γίνει «κύκλωμα». Φυσικά η λύση αυτή, δεν είναι εύκολη, και απαιτεί μπόλικα σκαψίματα.

Σαν μέση λύση, προτείνεται η χρήση «δεξαμενής ηρεμίας» στην κάθε εγκατάσταση. Πρόκειται για μια υποδομή που είναι απαραίτητη για να συνδεθεί ένας νέος καταναλωτής, και λειτουργεί ως εξής: στο νερό που αποθηκεύεται, με το πέρασμα του χρόνου το νερό «ηρεμεί», και όλα τα άλλα στοιχεία αφήνονται να πέσουν κάτω, απομονώνοντας το καθαρό νερό.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ptolemeos Fm 29/07: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ptolemeos Fm 29/07: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr με ...