Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η «Θάλεια» σάρωσε τη Δυτική Μακεδονία- Πλημμυρισμένα υπόγεια, πτώσεις δέντρων και δρόμοι- ποτάμια- Καταστροφές στα ροδάκινα του Βελβεντού- Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

Η «Θάλεια» σάρωσε τη Δυτική Μακεδονία- Πλημμυρισμένα υπόγεια, πτώσεις δέντρων και δρόμοι- ποτάμια- Καταστροφές στα ροδάκινα του Βελβεντού- Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Έναν Αύγουστο διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά και απότομη εναλλαγή σκηνικού στον καιρό, προκάλεσε το τελευταίο 24ωρο η «Θάλεια» σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες αλλά και οι χαλαζοπτώσεις, έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη για την εποχή κατάσταση, με τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή από την Τετάρτη το πρωί.

Σε πλήρη διάταξη για παν ενδεχόμενο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κλήθηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και σπίτια στην περιοχή των Σερβίων, του Βελβεντού αλλά και του Αμυνταίου, ενώ πτώσεις δέντρων διαπιστώθηκαν στην Π.Ε. Καστοριάς.

Πολλοί δρόμοι σε όλη την Περιφέρεια χρειάζονται επέμβαση ώστε να καθαριστούν κυρίως από φερτά υλικά, αλλά σε κανένα σημείο δεν έχει αναφερθεί αποκλεισμός χωριού ή οικισμού.

Το φαινόμενο συνεχίζει να είναι σε έξαρση, μέχρι και το Σάββατο, όπου σταδιακά θα υποχωρήσει και θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ η πλήρη αποτίμηση των ζημιών ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει εφόσον κοπάσει πλήρως η «Θάλεια».

                                                Πλημμύρισε το Βελβεντό- Καταστροφές στα ροδάκινα

Το Βελβεντό είναι μία από τις περιοχές που δέχτηκαν μέσα σε ένα μόλις μήνα, νέο πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς το νερό που έπεσε τόσο την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη, δημιούργησε δρόμους- ποτάμια ακόμα και στο κέντρο του οικισμού.

Υπόγεια και σπίτια, περίπου 10 στον αριθμό, πλημμύρισαν και χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου, ενώ υπήρξε εκ νέου καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας η οποία είχε διορθωθεί μετά την κακοκαιρία της 7ης Ιουλίου.

Σήμερα το πρωί, σοβαρό πρόβλημα υπήρξε στο δρόμο από τη διασταύρωση του Βελβεντού έως και τον οικισμό, με μηχανήματα του Δήμου να προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά σε 2-3 σημεία του οδοστρώματος, ενώ το χθεσινό χαλάζι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα ροδάκινα της περιοχής.

Σε μια εποχή που οι παραγωγοί βρίσκονται σε στάδιο συγκομιδής, χωρίς καν να έχουν φτάσει στη μέση αυτής, οι ζημιές χαρακτηρίζονται πολύ σοβαρές, ενώ κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν κληθεί ήδη για αποτίμηση και σε αυτά θα συνδράμουν και υπάλληλοι του Δήμου Βελβεντού.

Παράλληλα, σήμερα έγινε επέμβαση και στο δρόμο προς την Αγία Κυριακή, χωρίς το χωριό να έχει αποκλειστεί αλλά τα πολλά φερτά υλικά να έχουν δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας