Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η συνάντηση των Ενεργειακών Δημάρχων με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας και τον Κώστα Μουσουρούλη- Χωρίς οριστικές απαντήσεις για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων- Στο «κενό» το αίτημα για συμμετοχή τους στη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Μετάβασης

Η συνάντηση των Ενεργειακών Δημάρχων με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας και τον Κώστα Μουσουρούλη- Χωρίς οριστικές απαντήσεις για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων- Στο «κενό» το αίτημα για συμμετοχή τους στη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Μετάβασης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις και χειροπιαστά χρονοδιαγράμματα έφυγαν από τη σημερινή συνάντηση από το Υπουργείο Ενέργειας, οι 4 Δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων της Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη.

Στο τραπέζι βρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς, καθώς και ο Συντονιστής της Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση, Κώστας Μουσουρούλης.

Η συζήτηση σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» δεν άνοιξε σε περισσότερα θέματα πλην των τηλεθερμάνσεων, με τα βασικά αιτήματα κατά τόπους να παραμένουν.

Οι Δήμαρχοι ζήτησαν ξεκάθαρες απαντήσεις για θέματα που έχουν θέσει στη ΔΕΗ και το Υπουργείο, όπως το πώς θα τροφοδοτείται η Κοζάνη με τηλεθέρμανση μετά το 2023, το αν η Πτολεμαΐδα 5 θα μπορεί να τροφοδοτεί την Τηλεθέρμανση του Δήμου Εορδαίας, το αν η σύνδεση του Αμυνταίου με τον αγωγό της Πτολεμαΐδας είναι έργο που πρέπει να προχωρήσει και φυσικά το  τι θα συμβεί με την περίπτωση της Φλώρινας, στην οποία έχει προβλεφθεί η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου 3 ώρες, οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά για πρώτη φορά τον Κώστα Μουσουρούλη, με τον οποίο έγινε και το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας μιας και οι 2 Υπουργοί συμμετείχαν για λιγότερο χρονικό διάστημα στη συζήτηση.

Την κουβέντα απασχολήσε και το θέμα του μεταβατικού σταδίου όπως πλέον περιγράφεται για τη μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή, καθώς όπως φαίνεται δύσκολα θα τρέξουν χρήματα από το ευρωπαϊκό ταμείο δίκαιης μετάβασης για τα επόμενα 3 χρόνια.

Όλο το βάρος θα πέσει στην άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις βάση των 7 αξόνων που παρουσιάστηκαν στην Συντονιστική Επιτροπή την Παρασκευή, με τον Κώστα Μουσουρούλη να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πλευράς Δημάρχων μπήκε για πολλοστή φορά το ζήτημα της εκπροσώπησής τους στη Συντονιστική Επιτροπή, με το αίτημα να μη δείχνει πως έχει θετική αποδοχή και την άλλη πλευρά να αντιπροτείνει τη δημιουργία ενός τοπικού συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχει ο Κώστας Μουσουρούλης και ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ, όπως σας είχε παρουσιάσει ο «Π» το προηγούμενο διάστημα.

Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν και για την πρόθεση έλευσης του Κώστα Μουσουρούλη στην περιοχή, θέμα που επίσης σας αποκάλυψε ο «Π», χωρίς όμως να ειπωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο κ. Μουσουρούλης θα έρθει στην περιοχή μαζί με τον Υφυπουργό Ενέργειας, Γεράσιμο Θωμά, με τον πρώτο να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον παραμονής του στη Δυτική Μακεδονία για περίπου 10 ημέρες.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων στη «μάχη» της πανδημίας στο Μποδοσάκειο – 29 νέα εξιτήρια – Πόσοι νοσηλεύονται σήμερα -Ο Σταύρος Παπασωτηρίου, διοικητής του Νοσοκομείου για τη διαχείριση του COVID19 και την προσπάθειες στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Πάνω από 29 εξιτήρια ασθενών με covid19, που αποθεραπεύτηκαν έχουν γίνει μέσα σε διάστημα ...