Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιεί τηνπιλοτική της δράση «Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιεί τηνπιλοτική της δράση «Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας την πιλοτική της δράση «Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ» στις πόλεις Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, συνεισφέρει στη συνέχεια της μαθησιακής διαδικασίας, κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τις εξής δράσεις:

  1. Δεκάδες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα εργαλεία ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνονται από το ΥΠΑΙΘ, δηλαδή e-class, e-me, webex κ.λπ. https://bit.ly/2VbOUuv.
  2. Καθημερινή υποστήριξη με τη μορφή helpdesk στις παραπάνω πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  3. Υποστήριξη του κεντρικού πανελλαδικού helpdesk της eme υπηρεσίας ασύγχρονης εκπαίδευσης.
  4. Δημιουργία δικτυακού τόπου με υποστηρικτικό υλικό http://pektpe.xyz/.
  5. Δημιουργία βιντεομαθημάτων υποστήριξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης https://bit.ly/39MmegH.
  6. Αξιοποίηση 3D εκτυπωτή για να παραχθούν μάσκες για προστασία από τον κορονοϊό . Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Καστοριάς.
  7. Διοργάνωση διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη» σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  8. Διοργάνωση διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Προγραμμάτισε το δικό σου εκπαιδευτικό παιχνίδι» σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς και τον Δήμο Γρεβενών.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής

Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Θοδωρής Μαρδίρης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team