Αρχική > Ενέργεια > Η παρουσίαση του master plan στους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας- Τι συζήτησαν με τον Κωστή Μουσουρούλη- «Να γίνει κατανοητό για τους πολίτες»

Η παρουσίαση του master plan στους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας- Τι συζήτησαν με τον Κωστή Μουσουρούλη- «Να γίνει κατανοητό για τους πολίτες»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την ανακοίνωση του master plan για τη Δίκαιη Μετάβαση, είχαν σήμερα το απόγευμα οι Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, με τον Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Κωστή Μουσουρούλη.

Ο τελευταίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο που ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή και σύμφωνα με πληροφορίες το χαρακτήρισε ένα «υψηλών προδιαγραφών σχέδιο» το οποίο μάλιστα μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα στις υπό μετάβαση περιοχές.

Στις παρατηρήσεις των βουλευτών κυριάρχησε η άποψη πως αυτό το σχέδιο πρέπει να γίνει κατανοητό για τους πολίτες των περιοχών που είναι υπό μετάβαση, καθώς μπορεί τεχνικά να αποτελεί ένα καλό κείμενο, οι τοπικές κοινωνίες όμως επιζητούν άμεσες και απτές απαντήσεις για το αν αύριο έχουν δουλειά.

Μάλιστα στη συζήτηση ζητήθηκε το σχέδιο να αναλύεται και σε μια υπό- σχεδίων τα οποία δεν θα απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν επιχειρηματική ενδεχομένως κουλτούρα, αλλά θα δίνουν απαντήσεις και σε ανθρώπους που έχουν άμεσα συνδεμένη την εργασιακή τους ζωή με τη λιγνιτική δραστηριότητα.

Βασικό ζήτημα στις συζητήσεις Βουλευτών και Κώστα Μουσουρούλη, η περιβόητη Ρήτρα Μετάβασης, η οποία ζητήθηκε να γίνει άμεσα κτήμα όλων των Υπουργείων με άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες.

Είναι σαφές πως τα παραπάνω ζητήματα αφορούν ξεκάθαρα την κυβέρνηση και τον τρόπο με το οποίο θα λάβει επί μέρους ειδικές αποφάσεις για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, με τις οποίες θα αποδεικνύει έμπρακτα πως η Ρήτρα Μετάβασης θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στο να σταθεροποιηθεί γρήγορα κάθε απώλεια από την αναστολή της λιγνιτικής δραστηριότητας.

Ζήσης Πιτσιάβας

(φωτο αρχείου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σαρωτικός ο Μακεδονικός Φούφα και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Μπορεί οι ελπίδες του για παραμονή να είναι ελάχιστες ως μηδαμινές αλλά ο Μακεδονικός ...