Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Η παρουσίαση του master plan στους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας- Τι συζήτησαν με τον Κωστή Μουσουρούλη- «Να γίνει κατανοητό για τους πολίτες»

Η παρουσίαση του master plan στους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας- Τι συζήτησαν με τον Κωστή Μουσουρούλη- «Να γίνει κατανοητό για τους πολίτες»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την ανακοίνωση του master plan για τη Δίκαιη Μετάβαση, είχαν σήμερα το απόγευμα οι Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, με τον Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Κωστή Μουσουρούλη.

Ο τελευταίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο που ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή και σύμφωνα με πληροφορίες το χαρακτήρισε ένα «υψηλών προδιαγραφών σχέδιο» το οποίο μάλιστα μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα στις υπό μετάβαση περιοχές.

Στις παρατηρήσεις των βουλευτών κυριάρχησε η άποψη πως αυτό το σχέδιο πρέπει να γίνει κατανοητό για τους πολίτες των περιοχών που είναι υπό μετάβαση, καθώς μπορεί τεχνικά να αποτελεί ένα καλό κείμενο, οι τοπικές κοινωνίες όμως επιζητούν άμεσες και απτές απαντήσεις για το αν αύριο έχουν δουλειά.

Μάλιστα στη συζήτηση ζητήθηκε το σχέδιο να αναλύεται και σε μια υπό- σχεδίων τα οποία δεν θα απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν επιχειρηματική ενδεχομένως κουλτούρα, αλλά θα δίνουν απαντήσεις και σε ανθρώπους που έχουν άμεσα συνδεμένη την εργασιακή τους ζωή με τη λιγνιτική δραστηριότητα.

Βασικό ζήτημα στις συζητήσεις Βουλευτών και Κώστα Μουσουρούλη, η περιβόητη Ρήτρα Μετάβασης, η οποία ζητήθηκε να γίνει άμεσα κτήμα όλων των Υπουργείων με άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες.

Είναι σαφές πως τα παραπάνω ζητήματα αφορούν ξεκάθαρα την κυβέρνηση και τον τρόπο με το οποίο θα λάβει επί μέρους ειδικές αποφάσεις για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, με τις οποίες θα αποδεικνύει έμπρακτα πως η Ρήτρα Μετάβασης θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στο να σταθεροποιηθεί γρήγορα κάθε απώλεια από την αναστολή της λιγνιτικής δραστηριότητας.

Ζήσης Πιτσιάβας

(φωτο αρχείου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς: Γιατί μπήκε σε LOCKDOWN η ΠΕ Κοζάνης: «Ξεπεράστηκε το όριο των θετικών κρουσμάτων που θέσπισε η ΕΕ – Συνεχής αυξητική τάση-Διασπορά δείχνει η ιχνηλάτηση» – Πόσοι έλεγχοι έγιναν από τον ΕΟΔΥ (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τους λόγους για τους οποίους χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου για την περιοχή και τέθηκε σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών ...