Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η καλύτερη χρονιά εφέτος για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ιμέρων – Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου η ελαιοπαραγωγή – Στην τελική ευθεία το τυποποιητήριο του Συνεταιρισμού

Η καλύτερη χρονιά εφέτος για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ιμέρων – Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου η ελαιοπαραγωγή – Στην τελική ευθεία το τυποποιητήριο του Συνεταιρισμού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εξαιρετικά ευοίωνες είναι οι φετινές ενδείξεις για τη φετινή παραγωγή ελαιολάδου, στα Ίμερα Σερβίων Κοζάνης. Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιμέρων έχει ξεκινήσει ήδη η φετινή διαδικασία ώστε να βγει το βραβευμένο ελαιόλαδο, το οποίο ακολούθως πηγαίνει στο τραπέζι των καταναλωτών της περιοχής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασίες για την ολοκλήρωση τυποποιητηρίου στον συνεταιρισμό.

Η φετινή συγκομιδή και επεξεργασία στο ελαιοτριβείο ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου και προχωράει κανονικά, με την φετινή παραγωγή να είναι πολύ μεγάλη, καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, όπως λέει χαρακτηριστικά στο «e-ptolemeos.gr» και τον Αντώνη Πουγαρίδη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Η ελαιοπαραγωγή, συγκομιδή και επεξεργασία των ελιών ώστε να προκύψει το τελικό προϊόν, δηλαδή το λάδι Ιμέρων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα περί τις 10 του μηνός.

Η επεξεργασία γίνεται στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου, στο χωριό των Ιμέρων, με τον συνεταιρισμό να είναι ικανοποιημένος από τη φετινή παραγωγή, αφήνοντας πίσω του δύο κακές χρονιές, το 2017 και το 2019, όπου η απώλεια παραγωγής άγγιξε το 80%. Το 2018 ήταν πολύ καλή χρονιά αλλά η φετινή είναι η χρονιά του συνεταιρισμού και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα από 0,1 έως 0,3. Οι καταναλωτές, Κοζανίτες και στην περιφέρεια ξέρουν τι προϊόν παίρνουν και κάθε χρόνο το ελαιόλαδο Ιμέρων ξεπουλάει και δεν μένει κυριολεκτικά, σταγόνα.

Η φύτευση νέων ελαιοδέντρων αυξάνεται, νέοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, με τα ελαιόδεντρα και όλη η περιοχή γύρω της λίμνης στρέφεται στα ελαιόδεντρα, με τον κ. Παπαδόπουλο να τονίζει πως με μια συστηματική καλλιέργεια παράγεται ένα σημαντικό εισόδημα. Νέοι αγρότες, μέλη, στον συνεταιρισμό, υπάρχουν από Μελίτη, Βελβεντό, Σαραντάπορο και όντας κατενθουσιασμένοι ασχολούνται με την ομάδα του συνεταιρισμού και αναπτύσσονται.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια του συνεταιρισμού για τον τυποποιητήριο, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την έγκριση ποσού 102.000 ευρώ, με το οποίο αποκτήθηκαν μηχανήματα αναλύσεων, μηχανογράφηση, συναγερμοί, πιεστικό. Είναι έτοιμοι να τοποθετήσουν το φωτοβολταϊκό και απομένει ο χώρος του τυποποιητηρίου και αυτό καθυστερεί λόγω έλλειψης άδειας από την Πολεοδομία. Σε διάστημα 2-3 εβδομάδων που θα ξεκαθαρίσει και αυτό θα προχωρήσει το τυποποιητήριο , δίνοντας στον συνεταιρισμό τη δυνατότητα να συσκευάζει το λάδι.

Με την ολοκλήρωση του χώρου τυποποίησης του ελαιολάδου, θα μπει μπροστά η διαδικασία εμφιάλωσης – τυποποίησης, κίνηση που θα ανοίξει δύο με τρεις θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο. Ο συνεταιρισμός θα αυτονομηθεί, και από εδώ και πέρα η τυποποίηση θα δίνει υπεραξία στο προϊόν. Το δοχείο του συνεταιρισμού θα είναι το Ελαιόλαδο Ιμέρων, εξαιρετικό παρθένο άριστης ποιότητας.

Οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται ελαιόλαδο από τον συνεταιρισμό, όλο το χρόνο, παίρνοντας τις παραγγελίες, με την παράδοση να γίνεται κατ’ οίκον. Παραγγελίες στο 2464022131, 24 ώρες το 24ωρο.


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δ. Εορδαίας: Αποκαθίσταται ο φωτισμός του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Πλέον θα λειτουργεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Δήμου Εορδαίας τον οποίο «περπατάνε» χιλιάδες Δυτικομακεδόνες, κι όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα ...