Αρχική > Πολιτισμός > Η φιλοσοφία στη Βιβλιοθήκη, παρουσία αρκετού κόσμου

Η φιλοσοφία στη Βιβλιοθήκη, παρουσία αρκετού κόσμου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το 6ο αφιέρωμα στη φιλοσοφία., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης  «Περί σοφίας ο λόγος», τις οποίες επιμελείται η κ. Ελένη Γερούση.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης 27 Μαρτίου βασική ομιλήτρια στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης ήταν η κ. Ελένη Καλοκαιρινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ΑΠΘ,  που παρουσίασε με ιδιαίτερα γλαφυρό και εμπεριστατωμένο τρόπο το θέμα: «Ιατρικές τεχνολογίες υπό το πρίσμα των βιοηθικών και των ανθρωπιστικών επιστημών».

«Ζούμε σ” έναν κόσμο», λέει ο Μάικλ Σαντέλ, όπου «η επιστήμη κινείται ταχύτερα από την ηθική κατανόηση» και το «κυνήγι της τελειότητας είναι ελαττωματικό». Ζητούμενο είναι ο καθορισμός ενός νέου ηθικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή που έχει από καιρό ανατείλει.

Μετά την εισήγηση της κ. Καλοκαιρινού ακολούθησε διεξοδική συζήτηση πάνω στα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν από την αλματώδη ανάπτυξη των βιοϊατρικών επιστημών και της βιοτεχνολογίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team