Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πτολεμαΐδα: Αρκετές οι ακυρώσεις στα φαρμακεία για το εμβόλιο της AstraZeneca – Η Φαρμακοποιός Ε. Δερβενιτάκη για τη διάθεση των self test και τα εμβόλια

Πτολεμαΐδα: Αρκετές οι ακυρώσεις στα φαρμακεία για το εμβόλιο της AstraZeneca – Η Φαρμακοποιός Ε. Δερβενιτάκη για τη διάθεση των self test και τα εμβόλια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για την διάθεση των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τον ρόλο των φαρμακοποιών, για τον εμβολιασμό αλλά και τις ακυρώσεις εμβολιασμών της ASTRA ZENECA μίλησε στον VivaGR η εκπρόσωπος του νομού Κοζάνης στον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο Ελισσάβετ Δερβενιωτάκη.

Μιλώντας για τους τυχόν προβληματισμούς του κόσμου, η κ. Δερβενιωτάκη τόνισε: «Κάθε είδους προβληματισμός σε κάτι τόσο καινούριο είναι εύλογος, αλλά ο κόσμος από τη μέχρι τώρα εμπειρία, δείχνει ότι ο κόσμος δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα ως προς τη διενέργειά τους, υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες».

Η προμήθεια των self test έγινε την περασμένη εβδομάδα, τα συσκευάσαμε εμείς σε ατομικές συσκευασίες, οι μαθητές τα πήραν και η προσέλευση είναι κανονική, γιατί αφορούν σε πρώτη φάση για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ θα μπορούν να λαμβάνουν και τα δύο για να τα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη.

Για την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, προσέθεσε, λέγοντας πως  όταν μπουν και άλλες κατηγορίες πολιτών οι φαρμακοποιοί ζητούν κατανόηση ώστε να μην συγχρωτίζονται στα φαρμακεία.

Ως προς τη διενέργειά τους, οι πολίτες προβληματίζονται ως προς τη λήψη δείγματος από τη μύτη, λέγοντας πως το εν λόγω τεστ δεν χρειάζεται να εισαχθεί τόσο βαθιά στη μύτη.

Προσέθεσε πως είναι ένα πολύ καλό συμπληρωματικό μέσο εξέτασης, ενώ ακόμα δεν είναι διαθέσιμα για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια μασκών, αντισηπτικών, κλπ, η ίδια τόνισε πως τα προμηθεύονται και από τα φαρμακεία και από αλλού, ενώ πλέον αρκετοί στα φαρμακεία ζητούν τις μάσκες πιο αυξημένης προστασίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να χτιστεί τοίχος ανοσίας, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με την αύξηση των εμβολιασμών. Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουν αυξηθεί οι ακυρώσεις ραντεβού για εμβολιασμό σε ό,τι αφορά το AstraZeneca, λόγω αύξησης του φόβου του κόσμου, η κ. Δερβενιωτάκη απάντησε πως όντως έχουν ακυρωθεί πολλά ραντεβού, αρκετοί ζήτησαν να αλλάξουν το εμβόλιο. «Έχει μια μεγαλύτερη συχνότητα κάποια ανεπιθύμητης ενέργειας, είναι καλύτερο για τον ίδιο να κάνει εμβόλιο, αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του κορωνοϊού. Επίσης αν κάποιος έκανε μια δόση μιας εταιρείας δεν μπορεί να κάνει τη δεύτερη σε άλλη εταιρία. Όσοι κάνουν την πρώτη δόση είναι πολύ κρίμα να μην ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους», κατέληξε.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...