Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Η εξήγηση της Δημοτικής Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου γιατί και σήμερα δεν λειτούργησαν οι μονάδες – Παραμένει το πρόβλημα με την τηλεθέρμανση

Η εξήγηση της Δημοτικής Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου γιατί και σήμερα δεν λειτούργησαν οι μονάδες – Παραμένει το πρόβλημα με την τηλεθέρμανση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μετά από επίσημη ενημέρωση που μόλις είχαμε από τον ΑΗΣ Αμυνταίου, αύριο Τετάρτη θα εκκινήσουν και οι 2 μονάδες του σταθμού.
Ο σταθμός, μολονότι είναι διαθέσιμος από χθες ώστε να ξανα – ενταχθεί σε λειτουργία, έχοντας αποκατασταθεί η όποια βλάβη είχε προκύψει, δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στο χθεσινό ούτε στο σημερινό προγραμματισμό λειτουργίας των μονάδων που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, λόγω χαμηλού ηλεκτρικού φορτίου. Ο προγραμματισμός κατανομής των μονάδων παραγωγής, δυστυχώς για εμάς, πραγματοποιείται από ανεξάρτητη Αρχή (ΑΔΜΗΕ), και ξεπερνά τις αρμοδιότητές μας. Ωστόσο αποτελεί πάγιο αίτημα μας και συνεχή διεκδίκησή μας, οι μονάδες που δίνουν Τηλεθέρμανση να έχουν προτεραιότητα ένταξης στο σύστημα, καθώς δεν δίνουν μόνο ρεύμα στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, αλλά θερμαίνουν και τις πόλεις μας.
Το όλο θέμα έχει να κάνει με τη συνολική λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, και δεν συνιστά μεμονωμένο πρόβλημα του ΑΗΣ Αμυνταίου, ούτε συσχετίζεται με το καθεστώς των ωρών λειτουργίας του σταθμού. Όπως έχουμε ενημερώσει από το Νοέμβριο, βάσει της υπουργικής απόφασης ο χρόνος λειτουργίας του ΑΗΣ Αμύνταιου επιμηκύνθηκε από τις 17.500 σε 32.000 ώρες (δύο χρόνια λειτουργίας).
Ευελπιστούμε ότι από αύριο που θα ενταχθούν και ο 2 μονάδες, δεν θα έχουμε παρόμοια φαινόμενα, καθώς η τηλεθέρμανση μπορεί να εξυπηρετηθεί είτε από τη μια είτε από την άλλη μονάδα, όποια είναι δηλαδή διαθέσιμη κάθε φορά.

ΔΕΤΕΠΑ – Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου

 

Η ΔΕΗ σχετικά με τη διακοπή της Τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Οι προθέσεις της κυβέρνησης για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα βρουν αντιμέτωπη όλη την κοινωνία της περιοχής – Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας με τις πρυτανικές αρχές του Π.Δ.Μ.»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου πήραν την πρωτοβουλία ...