Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η 75η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων πραγματοποιείται στις Πρέσπες

Η 75η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων πραγματοποιείται στις Πρέσπες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Nέα χιλιόμετρα έρχονται να διανύσουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) αυτή τη φορά στη βορειοδυτική άκρη της Ελλάδας. Με σύνθημά τους παντού στην Ελλάδα ταξιδεύουν από το ακριτικό νησί της Τήλου στον Λαιμό του νομού Πρεσπών. Το χωριό με τους 250 μόνιμους κατοίκους θα φιλοξενήσει για 2η φορά τις ΚΙΜ στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο χώρος του Γυμνασίου – Λυκείου θα μετατραπεί από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020– από τις 09:00 έως τις 18:00 – σε χώρο δράσης της εξειδικευμένης ομάδας των ΚΙΜ, η οποία αποτελείται από Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, Γυναικολόγο, Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, Διαιτολόγο, Γενικό Χειρουργό, Ακτινολόγο, Παιδίατρο, Νευρολόγο και Οδοντίατρο. Σκοπός των αποστολών είναι να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: υπέρηχους, ηλεκτροκαρδιογραφήματα, ακτινογραφίες, μαστογραφίες και τεστ Pap, αιμοληψίες για βιοχημικό έλεγχο, αφαιρέσεις κύστεων και λιπωμάτων, έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης κλπ.

Παράλληλα με τα ιατρεία προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες ομιλίες και εκπαιδεύσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, που συμμετέχουν εθελοντικά στη δράση, και απευθύνονται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στο ευρύ κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, Παλαιό Δημαρχείο Λαιμός Πρεσπών

  • ·Διατροφή και ποιότητα ζωής, 18:00 

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, Παλαιό Δημαρχείο Λαιμός Πρεσπών

  • · Μάθημα Α΄ Βοηθειών, 18:00 (Ενήλικες & Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13:00 – 16:00 καθημερινές).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα τέσσερις (74) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το πρώτο χιόνι έπεσε στα Νάματα Βοΐου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Από το fb της Κατερίνας Κάτσιου Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Έκρηξη κρουσμάτων στη Φλώρινα- ...