Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > H άλλη πλευρά του Χατζηπετρή
None

H άλλη πλευρά του Χατζηπετρή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Του Ιωάννη Κοσμίδη

Ρεσιτάλ μεμψιμοιρίας μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για το αιολικό πάρκο.Σαν την διαφήμιση αυτοκινήτου όπου ο πατέρας προκειμένου να βρει μειονέκτημα στο αυτοκίνητο που προτίθεται να αγοράσει ο γιός του, λέει πως οι υαλοκαθαριστήρες ρίχνουν πολύ νερό.
Στην περίπτωση μας, είναι η άλλη πλευρά του Χατζηπετρή που έγραφα στο προηγούμενο κείμενο μου. Τώρα θα έχουμε χίλιες και μία αντιρρήσεις. Διάβασα τα απίστευτα με κορυφαίο το «δεν θα δώσει πολλές δουλειές στην περιοχή».Όντως τον ταπεινό αριθμό των 200 μόνιμων θα έχει το πάρκο, προσφανώς δεν άκουσαν ποτέ την  φράση ‘Συν Αθηνά και χείρα κίνει’ του Αισώπου.
Τα ερωτήματα λοιπόν  είναι πολλά και αμείλικτα: Θα δώσει τους λεόντειους μισθούς που δίνει(ακόμη και μετά τις περικοπές) η ΔΕΗ; Θα διορίσει τα δικά μας παιδιά; Θα μπορεί κάποιος εργαζόμενος στην φύλαξη ας πούμε να έχει ετήσιο εισόδημα 60.000 και 70.000 χλδ Ε; κ.λ.π. Εγώ έρχομαι να υπερτονίσω προσθέτοντας άλλα, πολύ κομβικά ερωτήματα που τεχνηέντως ο κ.Παπανδρέου δεν απάντησε: τι χρώμα θα έχουν τα πάνελς; Ταιριάζουν τα πάνελς με την απαράμιλλη  αισθητική των δύο πόλεων του νομού ή θα την βιάζουν; Τι θα γίνει με την χελώνα καρέτα-καρέτα;
Το θερμοσίφωνο το έκλεισες; Εγώ άκουσα για πρώτη φορά όχι μόνο υποσχέσεις αλλά και το πλάνο των εργασιών που θα γίνουν, χρονικό ορίζοντα και ένα πολύ καλό σχέδιο (bussiness plan και master plan στη γλώσσα των ντιντήδων) για την Δυτική Μακεδονία.
Θα επιδιωχθεί να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, εντός του Φεβρουαρίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, αρχές καλοκαιριού θα έχουμε τον νικητή και ανάδοχο, τέλη του χρόνου θα αρχίσουν οι εργασίες και 18 μήνες μετά θα είναι έτοιμο το έργο.350 οι εργαζόμενοι στην φάση κατασκευής, 200 οι μόνιμοι μετά.
Επίσης άκουσα πολύ ευχάριστα πράγματα όπως ότι το σχέδιο είναι η Δ. Μακεδονία να γίνει η πρώτη περιοχή της χώρας όπου το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα εφαρμοστεί: βιολογικές καλλιέργειες, αγροτικά προϊόντα αξίας, ορεινός τουρισμός.
Αλλά αν είσαι γαλουχημένος στις πατερναλιστικές αγκάλες του κράτους, του κομματισμού και του συνδικαλισμού αυτά τα βλέπεις ως ακαταλαβίστικες φιλοσοφίες.
Να κλείσω με την παρατήρηση πως δεν υπάρχει περίπτωση καμία μα καμία, τα φώτα στην Κοζάνη και κατά συνέπεια την Δ.Μακεδονία, να έστρεψε ο ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αγνοείστε την συγκυρία πως  ο Υπουργός Οικονομικών είναι ο κύριος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου και κατάγεται από την πόλη. Ας διαβάσουμε τώρα ένα κομμάτι  από τη συνέντευξη του Χρήστου Θηβαίου στο Mediasoup.gr “Ποια είναι η άποψή σου Χρήστο για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Τι θεωρείς ότι φταίει και καταλήξαμε εδώ;
Δεν είναι τωρινή αυτή η κατάσταση. Αποτελεί μια πολιτική αλυσίδα, απ’ τον εμφύλιο και μετά. Επαναπαυθήκαμε σ’ αυτόν τον άκρατο ευδαιμονισμό, έχοντας το κατοχικό σύνδρομο, και λέγαμε «αφού εμείς πεινάσαμε, τα παιδιά μας έτσι για πλάκα πρέπει να έχουν ένα κάμπριο». Δεν μπορεί να έχει ο καθένας δέκα κάρτες και ένας άνεργος να έχει τρία κινητά. Και από πάνω να μην γίνεται «ενέσιμη» στη συνείδηση των νέων ανθρώπων η ανάγκη για εργασία. Για ποιο λόγο υπάρχει ανεργία; Γιατί στα χωράφια δουλεύουν οι Αλβανοί και μαζεύουν το βαμβάκι.
Δεν πάει ο γιος του επιχειρηματία να δουλέψει ως αγρότης. Προχθές, έκανα βόλτα με την οικογένειά μου σ’ ένα πάρκο στο Πεδίο του Άρεως.  Κάποια στιγμή πηγαίνει η γυναίκα μου στο περίπτερο να πάρει κάποιες εφημερίδες.
Την αναγνωρίζει ο περιπτεράς και τη ρωτάει: «σε σας δεν είχα πουλήσει ένα Γκολφ;»… Δούλευε παλαιότερα στε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία. Εν συνεχεία, λέει στη γυναίκα μου: «είδατε τώρα που κατάντησα;», θεωρώντας υποτιμητικό που έγινε περιπτεράς. Κατήντησε γιατί έγινε περιπτεράς! Με άλλα λόγια ο Έλληνας νοιάζεται για
το «φαίνεσθαι». Έχει το κόμπλεξ. Αυτή είναι η νοοτροπία του νεοέλληνα”.

[email protected]

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team