Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γιορτάστηκε η ημέρα του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» στην Πτολεμαΐδα

Γιορτάστηκε η ημέρα του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου και την συμμετοχή Τοπικών Αρχών και πλήθους πολιτών συνεορτάστηκε και με την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, η Ημέρα του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» με σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο ομώνυμος Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος της Πτολεμαΐδας την Κυριακή 9 Νοεμβρίου το πρωί.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, Αρτοκλασία και μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου.

DSC09215
Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στη στέγη του Καλού Σαμαρείτη όπου καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Παπουλίδης, αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και στο πλούσιο έργο του Συλλόγου με την συμβολή των εθελοντριών και των δωρητών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον θεσμό των συσσιτίων, που έφτασαν τα 175 πιάτα καθημερινά.
Μιλώντας στον ‘‘Π’’ μετά τον θερμό χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη τη Διοίκηση του Συλλόγου για το σημαντικό έργο που επιτελεί, συνδράμοντας και στο έργο της εκκλησίας για τον συνάνθρωπο, στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνει ο τόπος.

DSC09206
«Το μεγαλύτερο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου» ήταν το θέμα που ανέπτυξε με σαφήνεια και γλαφυρότητα ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης καθηγούμενος της Ι.Μ. Αιτωλού και Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Αγίου, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ενώ στάθηκε στην μνησικακία και στην αμνησικακία τονίζοντας ότι πρέπει να ξεφορτωθούμε από πάνω μας κάθε κακία και πονηριά.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάγνωσης των ονοματεπωνύμων των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου, από τον πατέρα Αθανάσιο Καμπούρη, ενώ η Κυριακή Κιοσκερίδου, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και έως σήμερα εθελόντρια, διευκρίνισε ότι το ‘‘σινί’’ για τη μνήμη των κεκοιμημένων έγινε από όλες τις εθελόντριες.

DSC09210
Η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Λαζαρίδη, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο αποδίδοντας Βυζαντινούς Ύμνους και τραγούδια, ενώ σύμφωνα με την υπεύθυνη και μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Σοφία Δίκα, στόχος είναι η προσέλκυση και νέων μελών γυναικών και ανδρών, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το σχήμα.
Είναι σημαντικό το ότι όλα αυτά τα χρόνια το ‘’σάλπισμα’’ αγάπης του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ εξακολουθεί να αγγίζει ευαίσθητες ψυχές που του επιτρέπουν να συνεχίζει το θεάρεστο έργο προσφέροντας αγάπη στον πλησίον.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου