Αρχική > Αθλητικά > Γιώργος Ζαχαριάδης: Ο Πόντιος δρομέας της πίστης της αγάπης, της παράδοσης

Γιώργος Ζαχαριάδης: Ο Πόντιος δρομέας της πίστης της αγάπης, της παράδοσης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Οι Έλληνες γεννιούνται Έλληνες οι Πόντιοι Τραντέλληνες λέει ένας μύθος της Ανατολής.

Οι Έλληνες του Πόντου υπέφεραν τα πάνδεινα. Εργάσθηκαν μόχθησαν, ξεπέρασαν αναποδιές. Η φιλοξενία τους έγινε θρύλος παράδειγμα ο χαρακτήρας τους, η εργατικότητα, η ειλικρίνεια, η αξιοσύνη τους.

Μπόλιασαν και μπολιάστηκαν στον εθνικό κορμό, πρόκοψαν στην τέχνη, διακρίθηκαν στην επιστήμη, στην πολιτική, στην οικονομία στον αθλητισμό.

Γνήσιος απόγονος ‘’Τραντέλληνων’’ ο Γιώργος Ζαχαριάδης γεννήθηκε στην Άρδασσα Πτολεμαΐδας από γονείς Πόντιους στην καταγωγή.

Ανατράφηκε με τις αξίες των προγόνων του με πίστη στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Επέλεξε, ως επάγγελμα – λειτούργημα, την ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία. Θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του πολίτη.  Πάντα αληθινός, ειλικρινής, συναδελφικός, δημιουργικός, οραματιστής, πολίτης με υπευθυνότητα και προβληματισμό πάνω απ’ όλα όμως άνθρωπος. Άνθρωπος χαρισματικός με ευαισθησία, με πίστη στην ανθρωπιά και τις αξίες της ζωής.

Οι ιστορίες και οι θρύλοι που άκουγε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του για τον μαρτυρικό Πόντο, τα βουνά, τα ποτάμια και τα παρχαρομύτια χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη του και συναπαντήθηκε στη φαντασία του με τους Ακρίτες, των Υψυλάντιδων Δημήτριο και Αλέξανδρο  και όλους τους ‘’Τραντέλληνες’’ τη Μάνα του Πόντου την Παναγία τη Σουμελιώτισσα. Και όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ο Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος Ζαχαριάδης αποφάσισε, περνώντας πόλεις και χωριά, να φτάσει τρέχοντας και να προσκυνήσει τα Άγια Χώματα του μαρτυρικού Πόντου, να ανέβει τα σκαλιά της Μονής της Παναγίας Σουμελά να ευλογηθεί στη χάρη της. ΟΙ ευχές όλων των Ποντίων – και όχι μόνο – κατοίκων της Άρδασσας τον συνόδευσαν στη μακρινή του πορεία, πορεία ειρήνης, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, φιλίας.

Ο εκλεκτός Πόντιος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιώργος Ζαχαριάδης με το ήθος του και το παράδειγμα του, πείθει ότι με τη συνεχή προσπάθεια και την αγάπη η ζωή πάει ένα βήμα μπροστά. Διδάσκει φιλοπονία και μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αισιοδοξία, έχοντας στις αποσκευές μας «νερό» από τη βρυσομάνα της Ποντιακής μας παράδοσης γιατί όπως έχει προφητικά παρατηρήσει ο ποιητής Μιχ. Κατσαρός «Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία».

Τον εκφράζουμε και από αυτή τη θέση τα θερμά μας συγχαρητήρια να υγιαίνει και να μακροημερεύει να πορεύεται προς τα ξέφωτα η Παναγία η Σουμελιώτισσα να τον προστατεύει.

 

ΑΡΔΑΣΣΑ 12-10-2017

Αντωνιάδης Γεώργιος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Euro 2020: Κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν μέσα στο γήπεδο – Δίνει μάχη για τη ζωή του – Διεκόπη το παιχνίδι Δανία-Φινλανδία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σοκαριστικές εικόνες στην Κοπεγχάγη όπου ο διεθνής Δανός μέσος Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο 44ο λεπτό του αγώνα με ...